Dalibor Matanić vs Dalibor Matanić – šutnja

Ne, ne smije biti šutnje.

(Izvor: Wikipedia)

“Mi smo daleko od normalne zemlje dok god netko misli da bi jedan sportaš, policajac ili razmaženi sin trebao imati ikakvu olakšicu za nasilje nad ženama. Kad to iskorijenimo, moći ćemo reći da više ne živimo u barbarskom dobu. Zato sam i ponosan što radim TV seriju Šutnja – zbog svih tih supruga koje su sigurno znale da im muževi rade strahote nad tinejdžericama, ali zbog statusa u društvu ili zbog straha i realne opasnosti od lokalnih šerifa napravile su dodatno zlo – šutjele su.“ – Dalibor Matanić.

„Iskreno i neizmjerno žalim zbog svojih neprimjerenih postupaka, koji su izazvali kod pojedinih žena osjećaj uznemirenosti i nelagode. Nisam bio svjestan svog pogrešnog pristupa prema kolegicama izvan seta. Ne postoji opravdanje ni isprika za moje postupke. Poznat sam po specifičnom, rubnom humoru i radikalnim metodama rada ne bi li glumci bili što bolji u kadru, no ništa ne opravdava ako nekome izazovete osjećaj nelagode. Tek sada kad sam se samostalno prijavio u ustanovu za liječenje ovisnosti i u radu sa stručnim osobama, osvijestio sam da sam na neprimjeren način uznemiravao kolegice. Sve se zbivalo u trenucima kad sam bio pod utjecajem alkohola ili droga.“ – Dalibor Matanić.

„Ako želimo normalnu zemlju, ne smijemo niti jedne sekunde šutjeti i dopustiti da itko opravdava nasilje. Inače smo i mi barbari.” –Dalibor Matanić.

„Dijelu žena već sam se osobno ispričao i molio za oprost.“ – Dalibor Matanić.

„Velika većina muškaraca – spomenutih patrijarhalnih barbara – zapravo se boji žena i njihove desetljećima zatomljivane snage. Velika većina tih muškaraca ne može se tek tako pomiriti s neizbježnim odlaskom patrijarhata u povijest, oni bi još malo produljili svoju vladavinu.“ – Dalibor Matanić.

„Volio bih prije svega da u ovome budem primjer drugim kolegama, riječ je o vrlo osjetljivom terenu u kojem se neki od nas očito ne snalaze najbolje.“ – Dalibor Matanić.

„No treba ih (patrijarhalne barbare, op.a.) nekako educirati da im je odzvonilo, ali da im žene nisu neprijatelji, već ravnopravni partneri. Nema opravdanja za bilo kakvu vrstu nasilja u društvu koje hoće napredovati.“Dalibor Matanić.

„Moja obitelj je humanistički odgojena, mi ne znamo mrziti, mi ne zamjeramo onima koji su nas drugi dan zbog mojih grešaka, odmah ostavili bez posla, stekli smo neke nove lijepe prijatelje koji su spremni pomoći.“ – Dalibor Matanić.

„Više od 20 godina brinem na setu da žene imaju mir toliko potreban za glumačku koncentraciju i zato većina glumaca i voli raditi sa mnom jer ne dopuštam nikakva uznemiravanja, čak sam znao dati i otkaze onima koji ne bi poštovali mir glumica i ostalih suradnica.“Dalibor Matanić.

„Nisam bio svjestan svog pogrešnog pristupa prema kolegicama izvan seta.” – Dalibor Matanić.

„U slučajevima nasilja nad ženama pogađa me činjenica da je žena ženi često neprijatelj, pa tako i kad muž pretuče Klaru Buntić ili dva policajca siluju ženu – onda uz dio muških barbara ženu napadaju i druge žene. Jer su uništile ugled, život i karijeru – muškaraca.“Dalibor Matanić.

„Napravio sam puno umjetničkih uspjeha za ovu zemlju, ali vjerujte mi da bi iste sekunde sve to mijenjao samo da sam na trenutak bio bolji muž, bolji otac i manje povrijedio druge… Nakon ove izjave u potpunosti se povlačim iz javnosti i molim sve za razumijevanje s obzirom na to da sam na liječenju upravo zbog problema koje sam uzrokovao.“ – Dalibor Matanić.

„Zato sam i ponosan što radim TV seriju Šutnja – zbog svih tih supruga koje su sigurno znale da im muževi rade strahote nad tinejdžericama, ali zbog statusa u društvu ili zbog straha i realne opasnosti od lokalnih šerifa napravile su dodatno zlo – šutjele su.“Dalibor Matanić.

„Bila je dovoljna jedna hrabra žena koja je prekinula šutnju. Jedna koja ne želi živjeti u Barbarskom dobu. Izbjegnite dodatno zlo. Prestanite šutjeti.“ – Zoran Stajčić.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Komentar

Idi na Vrh
X