Damon Albarn: Glazba mora biti politična, jer ‘selfie glazba’ nije održiva

Glazbenik je to izjavio u nedjelju prilikom gostovanja na BBC 6 Music radiju u emisiji ‘The Leisure Society’ s Gemmom Cairney gdje su razgovarali o glazbi, politici, nezaobilaznom Brexitu i putovanjima.

  •  
  •  
Damon Albarn (Foto: Wikipedia)

Za putovanja je Damon Albarn izjavio da su jako korisna posebno za ljude s ekstremističkim političkim stavovima kako bi osjetili trenutak kad se zateknu u stranoj sredini gdje nisu izolirani u svom imaginacijskom mjehuriću.

Nadovezujući se na gorući britanski problem rekao je kako je Brexit krajnje depresivan. “Gledano na površini, ima smisla ostati prijatelj sa svojim susjedima – to se čini kao zdravorazumskim izborom”, rekao je i dodao: “Ali u široj slici on daje dozvolu nekim uistinu tragičnim idejama koje su ljudi prigrlili u jednom trenutku. To je tragedija Brexita. Otvorio je Pandorinu kutiju.”

Carney se nadovezala kako je glazba zbog trenutnog stanja postala puno više politična s čim se Albarn složio: “I treba – stvarno, stvarno je to potrebno. Selfie glazba nije održiva. Jesam li ja radio selfie melodije? Vjerojatno sam probao, ali me moja urođena tupost spriječila da to uradim kako treba.”

Albarn je još 2015. godine kritizirao modernu glazbu, objašnjavajući kako se ona ne bavi onim što se događa, već kome je namijenjena. “Ona (glazba) je za selfie generaciju. Ona komunicira plitkoumno.”

 

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

  •  
  •  

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X