Damon Albarn: Glazba mora biti politična, jer ‘selfie glazba’ nije održiva

Glazbenik je to izjavio u nedjelju prilikom gostovanja na BBC 6 Music radiju u emisiji ‘The Leisure Society’ s Gemmom Cairney gdje su razgovarali o glazbi, politici, nezaobilaznom Brexitu i putovanjima.

Damon Albarn (Foto: Wikipedia)

Za putovanja je Damon Albarn izjavio da su jako korisna posebno za ljude s ekstremističkim političkim stavovima kako bi osjetili trenutak kad se zateknu u stranoj sredini gdje nisu izolirani u svom imaginacijskom mjehuriću.

Nadovezujući se na gorući britanski problem rekao je kako je Brexit krajnje depresivan. “Gledano na površini, ima smisla ostati prijatelj sa svojim susjedima – to se čini kao zdravorazumskim izborom”, rekao je i dodao: “Ali u široj slici on daje dozvolu nekim uistinu tragičnim idejama koje su ljudi prigrlili u jednom trenutku. To je tragedija Brexita. Otvorio je Pandorinu kutiju.”

Carney se nadovezala kako je glazba zbog trenutnog stanja postala puno više politična s čim se Albarn složio: “I treba – stvarno, stvarno je to potrebno. Selfie glazba nije održiva. Jesam li ja radio selfie melodije? Vjerojatno sam probao, ali me moja urođena tupost spriječila da to uradim kako treba.”

Albarn je još 2015. godine kritizirao modernu glazbu, objašnjavajući kako se ona ne bavi onim što se događa, već kome je namijenjena. “Ona (glazba) je za selfie generaciju. Ona komunicira plitkoumno.”

 

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X