Damon Albarn predstavio novi singl ‘The Tower Of Montevideo’

Izlazak novog solo albuma Damona Albarna najavljen je za 12. studeni, a ‘The Tower Of Montevideo’ je četvrti po redu singl objavljen s tog nadolazećeg albuma.

  •  
  •  
Damon Albarn (Foto: Matt Cronin)

Nadahnut s Palacio Salvo, kultnom zgradom iz 1920-ih u Urugvaju, Albarn istražuje ‘melankolično čudo’ u tom dijelu Južne Amerike, gdje Rio De La Plata susreće južni Atlantik, mjesto koje je opisao i kao “poznato i krajnje onostrano”.

Podsjećamo da je album “The Nearer The Fountain” bio je izvorno zamišljen kao orkestralni komad nadahnut pejzažima Islanda, 2020. godine, no u lockdownu se Albarn posvetio razradi djela i iznjedrio 11 novih pjesama koje istražuju teme krhkosti, gubitka i ponovnog rođenja. Rezultat je panoramska zbirka pjesama s Albarnom kao pripovjedačem i pjevačem. Naslov albuma preuzet je iz poeme “Love and Memory” koju je napisao John Clare.

U Albarnovoj karijeri vječnih glazbenih pomaka i istraživanja, ploča otkriva više narativa, pronalazeći opsežne orkestralne aranžmane u kombinaciji s intimnim melodijama. Albarn nesklad suprotstavlja zaraznom veličanstvu, a materijal je najavljen kao “jedan od najatraktivnijih Albarnovih vokalnih izvedbi do sada. Slično poput ljepote i kaosa prirodnog svijeta, album “The Nearer The Fountain” živopisno dokumentira emocionalne oseke i tijekove ljudskog stanja, u svim njegovim krajnostima, služeći kao dokument koji obogaćuje dušu za naše doba.”

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

  •  
  •  

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X