Dan Auerbach: Treba nam dva tjedna za snimanje albuma

U intervjuu za Billboard pjevač i gitarist Dan Auerbach iznio je planove za snimanje novog, devetog po redu albuma grupe The Black Keys.

Dan Auerbach (Foto: Wikipedia)

Dan Auerbach najavio je kako The Black Keys imaju rupu u koncertnom rasporedu tijekom veljače i ožujka iduće godine i kako će taj termin on i bubnjar Pat Carney iskoristiti za snimanje novog materijala.

„Pat i ja ne vježbamo i ne održavamo probe do trenutka kad ne uđemo u studio i krenemo s radom na novim pjesmama. Tako da uistinu ne znam u kojem smjeru će sve krenuti dok se ne zatvorimo u studio.“, izjavio je Auerbach i dodao kako će zajedno s Carneyem sigurno otići na neko izolirano mjesto „izvan grada“ kako bi se fokusirali na pjesme i izbjegli rastresenost koju unose kontakti s prijateljima i obitelji.

„Obično počinjemo oko 11 sati ujutro i radimo do 3-4 sata u noć. I tako svaki dan. U tom ritmu obično snimimo album za dva tjedna. Tog tempa ćemo se držati i ovaj put.“, uvjeren je pjevač i gitarist.

Zanimljivo je i njegovo mišljenje o prethodnim albumima The Black Keysa: „Naši albumi nisu reprezentativni uzorci našeg zvuka i glazbe. Oni su više kao polaroidi – podsjetnici na tjedne nastajanja i boravka u studiju. Za nas glazba živi i razvija se svakim nastupom.“

The Black Keys trenutno pripremaju objavljivanje EP-a u digitalnom obliku naziva „Tour Reherarsal Tapes“ koje bi se trebalo pojaviti 15. listopada, a potom se ponovno ove godine vraćaju u Veliku Britaniju gdje ih očekuje turneja po rasprodanim arenama, među kojima su i dva uzastopna nastupa u londonskoj O2 Areni u prosincu.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X