Dan Auerbach: Treba nam dva tjedna za snimanje albuma

U intervjuu za Billboard pjevač i gitarist Dan Auerbach iznio je planove za snimanje novog, devetog po redu albuma grupe The Black Keys.

Dan Auerbach (Foto: Wikipedia)

Dan Auerbach najavio je kako The Black Keys imaju rupu u koncertnom rasporedu tijekom veljače i ožujka iduće godine i kako će taj termin on i bubnjar Pat Carney iskoristiti za snimanje novog materijala.

„Pat i ja ne vježbamo i ne održavamo probe do trenutka kad ne uđemo u studio i krenemo s radom na novim pjesmama. Tako da uistinu ne znam u kojem smjeru će sve krenuti dok se ne zatvorimo u studio.“, izjavio je Auerbach i dodao kako će zajedno s Carneyem sigurno otići na neko izolirano mjesto „izvan grada“ kako bi se fokusirali na pjesme i izbjegli rastresenost koju unose kontakti s prijateljima i obitelji.

„Obično počinjemo oko 11 sati ujutro i radimo do 3-4 sata u noć. I tako svaki dan. U tom ritmu obično snimimo album za dva tjedna. Tog tempa ćemo se držati i ovaj put.“, uvjeren je pjevač i gitarist.

Zanimljivo je i njegovo mišljenje o prethodnim albumima The Black Keysa: „Naši albumi nisu reprezentativni uzorci našeg zvuka i glazbe. Oni su više kao polaroidi – podsjetnici na tjedne nastajanja i boravka u studiju. Za nas glazba živi i razvija se svakim nastupom.“

The Black Keys trenutno pripremaju objavljivanje EP-a u digitalnom obliku naziva „Tour Reherarsal Tapes“ koje bi se trebalo pojaviti 15. listopada, a potom se ponovno ove godine vraćaju u Veliku Britaniju gdje ih očekuje turneja po rasprodanim arenama, među kojima su i dva uzastopna nastupa u londonskoj O2 Areni u prosincu.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X