Danas počinje INmusic festival #16

Vrata festivala otvaraju se u 16:30 sati.

Deftones na 15. INmusic Festivalu (foto: Vedran Metelko)

Najveći hrvatski open-air festival i jedan od 20 najboljih u svijetu prema prestižnom britanskom časopisu New Musical Express ove godine slavi 18 godina postojanja, a danas počinje 16. izdanje INmusic festivala s tri dana glazbe.

Festivalski kamp otvoren je još u petak, a vrata festivala otvaraju se danas u 16:30 sati, kao i sve preostale festivalske dane. Večeras nas očekuje poseban dvosatni nastup fantastičnih The National, a uz njih će nastupati i Viagra Boys, The Gaslight Anthem, Sleaford Mods i brojni drugi izvođači. Headlineri drugog dana INmusic festivala #16, 25. lipnja, su Hozier i Paolo Nutini, a uz njih će nastupati bendovi Dogstar, Gossip, Sprints uz mnoge druge. Treći dan INmusic festivala donosi premijerni nastup legendarnih The Smashing Pumpkins, a osim njih će Röyksopp, Bombay Bicycle Club, Squid i brojni drugi uveličati posljednji festivalski dan.

Detaljan program i cjelovita festivalska satnica dostupni su na stranici festivala.

RSC Jarun je proglašen pješačkom zonom te nije dozvoljen ulazak vozila u njegov perimetar, pa organizacija festivala poziva sve posjetitelje da na INmusic dođu javnim prijevozom. U suradnji sa Sektorom za promet Gradskog ureda za mjesnu samoupravu, promet, civilnu zaštitu i sigurnost, ZET autobusi će prometovati od okretišta Ljubljanica, na Jarun dolazi na ulaz Hrgovići, potom kruži Jarunom i ostavlja publiku ispred festivalske lokacije te se bus vraća prema okretištu Ljubljanica i napušta Jarun na izlazu Hrgovići. Autobus će voziti svakih 15 minuta u razdoblju od 15:00 sati do 05:00 sati svaki festivalski dan, čime će svim posjetiteljima biti omogućen povratak s festivala korištenjem javnog prijevoza. U blizini festivalskog ulaza postavljen je veliki broj novih vezišta za bicikle posjetitelja, a više informacija o sigurnosnim ograničenjima možete pronaći na službenim stranicama INmusic festivala.

The Comet is Coming na 15. INmusic Festivalu (Foto: Vedran Metelko)

Zbog najavljenog sunčanog vremena i višestrukih upita za unos sredstava za zaštitu od sunca i insekata, podsjećamo na dozvoljene vrste zaštitnih sredstava – na festival je dozvoljen unos zaštitnih sredstava protiv sunca i insekata isključivo u plastičnim pakiranjima do 100ml zapremnine (uključujući plastične bočice s pumpicom). Na festival nije dozvoljen unos sredstava u bočicama pod pritiskom (aerosola) i stick pakiranja te zaštitnih sredstava u plastičnoj ambalaži iznad 100 ml zapremnine.

Kupovina pića i hrane na festivalu vrši se isključivo s pomoću INmusic festivalske bezgotovinske narukvice koju možete aktivirati na jednoj od TOP-UP blagajni nasuprot glavne pozornice na festivalskom otoku ili na TOP-UP blagajni festivalskog kampa, uz jednokratnu naknadu od 2 EUR. Nadopuna INmusic festivalske bezgotovinske narukvice moguća je gotovinom i bankovnim karticama, a više informacija pronađite na službenoj web stranici INmusic festivala.

Replika Teslinog tornja izgrađena 2016. godine i ove godine će biti atrakcija tijekom sva tri dana održavanja festivala uz odličan VJ program. Publika će i ove godine moći uživati u Šumi Striborovoj, Silent partyju, Minikultura stageu i karaokama, a za najmlađe su osigurane likovne radionice.

Sve ulaznice na festivalskom ulazu se mijenjaju za festivalske narukvice. Posjetitelji se mole da narukvice ne trgaju, režu ili na bilo koji način oštećuju jer tada prestaju biti važeće. Festivalske narukvice vrijede za jedan ulazak dnevno, nakon izlaska iz festivalskog prostora povratak s istom narukvicom iz sigurnosnih razloga više nije moguć do početka sljedećeg festivalskog dana. Pravilo vrijedi na glavnom ulazu u festival. Pravilo jednog ulaska dnevno ne odnosi se na kamperske narukvice, ali se u tom slučaju moraju koristiti posebni kamperski ulazi.

Trodnevne festivalske ulaznice za INmusic festival #16 dostupne su putem službenog festivalskog webshopa po cijeni od samo 109 EUR (+ troškovi transakcije) te u Dirty Old Shopu (Tratinska 34, Zagreb) po cijeni od 109 EUR, dok su sedmodnevne kamperske ulaznice za samo 49 EUR (+ troškovi transakcije) dostupne isključivo putem službenog festivalskog webshopa. U prodaji je i ograničeni broj jednodnevnih ulaznica za 16. izdanje najvećeg hrvatskog open-air festivala i dostupan isključivo putem službenog festivalskog webshopa.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X