Daniel Lanois producira novi album Tinariwena

Prvi singl s ‘Amatssou’ zarazna je pjesma ‘Tenere Den’.

Tinariwen “Amatssou

Omiljeni Tuareški bend Tinariwen iz Malija, udružio se s producentom Danielom Lanoisom (U2, Bob Dylan) na novom albumu “Amatssou”. Projekt od 10 pjesama objavit će 19. svibnja Wedge, a predstavja ga zarazna pjesma “Tenere Den”, popraćena animiranim videom u režiji Alexisa Jameta.

“Amatssou” se možda ne bi ostvario da nije bilo Jacka Whitea, koji je pozvao Tinariwen da snima u njegovom privatnom studiju u Nashvilleu 2021. s Lanoisom i lokalnim country glazbenicima Wesom Corbettom i Fatsom Kaplinom. Međutim, zbog COVID-a i problema povezanih s putovanjem su bili prisiljeni raditi na daljinu, a bend je na kraju snimio svoje dionice u studiju postavljenom unutar šatora u južnoj alžirskoj pustinjskoj oazi Djanet.

Osnovan 1979., Tinariwen još uvijek uključuje izvorne članove Ibrahima Ag Alhabiba, Touhamija Ag Alhassanea i Abdallaha Ag Alhousseynija, kojima su sada pridruženi basist Eyadou Ag Leche, udaraljkaš Said Ag Ayad i gitarist Elaga Ag Hamid. U posljednjem desetljeću skupina je živjela daleko od Malija zbog kontinuiranog nasilja između zaraćenih sjevernih i južnih frakcija u zemlji.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X