Danny Masterson osuđen na 30 godina do doživotnog zatvora zbog silovanja

Nakon što je u svibnju proglašen krivim za silovanje dviju žena.

Danny Masterson (foto: Wikipedia)

Danny Masterson osuđen je na 30 godina do doživotne robije zbog silovanja dviju žena.

Osramoćeni glumac dobio je maksimalnu moguću kaznu nakon što je proglašen krivim za dvije točke optužnice za prisilno silovanje dviju žena u ponovljenom suđenju za njegov slučaj silovanja, koje je zaključeno prošlog svibnja. Porotnici su se našli na mrtvoj točki u trećoj točki optužnice za silovanje, s 8-4 glasova za osudu nakon više od tjedan dana vijećanja. Imat će pravo na uvjetni otpust 2053. godine, kada bude imao 77 godina.

Na izricanju presude tri su žene ispričale sucu kako im je Masterson uništio živote i zatražile da ga osude na doživotnu kaznu iza rešetaka. Jedna ga je žena nazvala “pravom kukavicom i čudovištem bez srca”, dok je druga rekla da joj je dijagnosticiran PTSP. Druga se žena izravno obratila Mastersonu, rekavši: “Još uvijek se moram boriti s onim što si mi učinio te noći… Za oporavak je potrebna terapija do kraja života. Svaki put kad pomislim da sam dobro, vrati mi se to silovanje.”

Masterson je uhićen 2020. i pušten uz jamčevinu od 3 milijuna dolara nakon što je optužen za drogiranje i silovanje tri različite žene između 2001. i 2003., dok je još glumio u emisiji “That ’70s Show”. Njegovo prvo suđenje završilo je bez odluke porote krajem 2022. godine.

Sve tri žene pripadale su Scijentološkoj crkvi u to vrijeme, kao i Masterson. Tijekom suđenja, tužitelji su tvrdili da je Masterson koristio svoj položaj u crkvi kako bi izbjegao posljedice za svoje postupke. Žrtve su također rekle da su ih službenici scijentologije odvraćali od prijavljivanja silovanja policiji.

“Kao i svi grabežljivci, optuženik je pažljivo tražio svoj plijen”, rekao je zamjenik okružnog tužitelja Ariel Anson tijekom završne riječi. “Crkva je učila svoje žrtve da silovanje nije silovanje, da vi to uzrokujete i iznad svega da vam nije dopušteno ići na policiju. Postoji li bolje lovište? U scijentologiji je optuženik slavna osoba i nedodirljiv je.”

Masterson je negirao sve nedjela i nije svjedočio ni na jednom suđenju. Otpušten je iz Netflixovog “The Rancha” 2017., a izostavljen je i iz nastavka serije “That ’70s Show” koja se zove “That ’90s Show”.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X