U vrtu Vintagea predstavljen ‘Zvučni zid’

Objava nove kompilacije na duplom vinilu sinoć je u Savsku privukla mnoga imena s glazbene scene.

Promocija ‘Zvučnnog zida’ (foto: Vedran Metelko)

Jučer je u popodnevnim satima u vrtu Vintage Industrial Bara kratkim panelom i koncertnim programom obilježen izlazak nove Menartove kompilacije naslovljene “Zvučni zid”. U pitanju je svojevrsni nastavak Porinom nagrađenog pandemijskog izdanja “Zagreb Calling” koje je pod producentskim i tehničkim ravnanjem izbornika Vedrana Peternela u doba društvene stagnacije prikazalo presjek alternativne scene glavnog grada. Na novoj, dvostrukoj ploči, koncept je proširen na cijelu Hrvatsku, a album osim petnaest drugih izvođača predstavlja i deset klubova diljem zemlje koji podržavaju ovu, nazovimo je tako, underground scenu.

Promocija ‘Zvučnnog zida’ (foto: Vedran Metelko)

Upravo o tome bilo je riječi u uvodnom razgovoru kojim je upravljala Menartova Željkica Makanec, a u kojemu su osim autora kompilacije Peternela sudjelovali i predstavnici izvođača, diskografa i sedme sile. Prve je predstavljala Nina Romić koja je podijelila iskustva sa snimanja, dok su novinarske boje branili upravo autori s našeg portala, Marko Podrug koji je popratio cijelo snimanje ploče intervjuima i video sadržajem, te naš urednik Zoran Stajčić koji se kritički osvrnuo na objavljeni materijal. Direktor Menarta Branko Komljenović je pak govorio o izazovima objavljivanja ovakvog ambicioznog pothvata.

Nina Romić na promociji ‘Zvučnnog zida’ (foto: Vedran Metelko)

Koncertni dio programa otvorila je upravo Nina Romić koja je u pratnji svoje vjerne suborkinje Jelene Galić izvela tri pjesme sa svojeg aktualnog i kritički izvrsno prihvaćenog albuma “Jezero”. Osim impozantne naslovne skladbe koja je u live verziji snimljenoj u klubu Dva osam uvrštena na “Zvučni zid”, izvele su i “Uspavanku” te kompoziciju “I plovi brod”.

Eine na promociji Zvučnnog zida (foto: Vedran Metelko)

Nakon njih pozornicu je zauzeo Ivan Ščapec predstavljajući dio repertoara svog kantautorskog projekta Eine koji je pjesmom “Misao” otvorio “Zagreb Calling”, a na novom je izdanju zastupljen sa svojim bendom Seine i pjesmom “Malolije” koja je upravo ovaj tjedan dobila prateći videospot o kojemu već danima bruje kuloari oko alternativne scene.

Mimika Orchestra na promociji Zvučnnog zida (foto: Vedran Metelko)

Mimika Orchestra je u vrlo ogoljenom sastavu u šali prigodno prekrštenom u Minika, a koji su osim spiritus movensa i glavnog autora Maka Murtića sinoć činile flautistica Nika Bauman i vokalistica Maja Rivić, te jedan od trojice saksofonista sastava, baritonaš Marko Gudelj, a koji su izveli minimalističku verziju singla “Thalassa” s njihovog lanjskog pothvata “Altur Mur”, a koji je našao put na “Zvučni zid”.

Skotni vrag na promociji ‘Zvučnog zida’ (foto: Vedran Metelko)

Program je završio DJ set u izvedbi jednog zakrabuljenog člana sastava Skotni vrag čija je jučer objavljena pjesma “Bill Gates” popratila izlazak ploče, a valja napomenuti i da će svaka od 15 zastupljenih pjesama doživjeti i prateći videospot, a koji ćete svakoga četvrtka uvijek prvo moći pronaći na internetskim stranicama upravo ovog portala. Također valja napomenuti da su promociju pohodili i brojni drugi izvođači i pripadnici scene, bilo oni zastupljeni na kompilaciji ili oni koji to nisu.

Više riječi o samoj kompilaciji potražite na istome mjestu već sutra kad ćemo je popratiti recenzijom.

Saznajte više:

‘Zvučni zid’ – pravilno namješteno uho

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Izvješće

Idi na Vrh
X