Darko Rundek i Ekipa objavili pjesmu ‘Tamni jorgovan’

Jedan od najvećih umjetnika ovih prostora, Darko Rundek s ekipom, uoči velikog koncerta u Domu spotova 16. prosinca, predstavlja novi singl koji se bitno razlikuje od svega što je do sada radio s Trijom.

Darko Rundek i Ekipa 'Tamni jorgovan'
Darko Rundek i Ekipa ‘Tamni jorgovan’

“Kad smo tražili kojom pjesmom otvoriti slavljenički koncert “Apocalypso Now”, “Tamni jorgovan” se nametnuo svojom radosnom srdačnošću, jer ne samo da je dobar uvod u feštu, nego sažima kreativnu i prijateljsku atmosferu u kojoj je tekla suradnja na tom projektu. Iako je jesen pa bismo po analogiji očekivali pjesmu koja se bavi tim godišnjim dobom, ja više vjerujem da je muzika izraz čežnje, a ne aktualnosti pa tako u jesen čeznemo za proljećem”, rekao je Darko Rundek.

Pjesma “Tamni jorgovan” nova je verzija pjesme “Tigidigi Regge” koja je izašla na albumu “Ruke” 2001. godine. Razlikuje se po jednom bitnom stihu, strukturi, a ovaj put, pjesma je upakirana u jedan sasvim novi aranžman koji joj je dao posve novo ruho.

Darko i ekipa snimili su i video spot kojeg je režirao Vedran Perčić.

U spotu su korišteni materijali s koncerta na Tašmajdanu i dokumentarne snimke Sande Hržić. Aranžman ove snimke nastao je u suradnji s muzičarima okupljenim za turneju “Apocalypso Now”. Autor glazbe i teksta je Darko Rundek.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X