Darko Rundek predstavio obljetničko reizdanje albuma ‘ApoCalypso’

Za svoj 20. rođendan Rundekov ‘ApocaLypso’ doživio vinilno izdanje i trostruki box set, a pormociju ovog značajnog albuma Darko Rundek je u četvrtak upriličio u zagrebačkom restoranu Pod starim krovovima.

Darko Rundek Pod starim krovovima na promociji novog izdanja albuma 'ApoCalypso' (Foto: Zoran Stajčić)
Darko Rundek Pod starim krovovima na promociji novog izdanja albuma ‘ApoCalypso’ (Foto: Zoran Stajčić)

Neobičnu želju za promocijom vinilnog i CD reizdanja albuma „ApoCalypso“ u gornjogradskom restoranu Pod starim krovovima Darko Rundek je obasnio povratkom na mjesto gdje se začela stvaralačka ideja, danas već, najznačajnijeg domaćeg albuma devedesetih godina prošlog stoljeća.

„Ovdje smo se sastajali jer u blizini Davor Rocca imao svoj studio. Željeli smo napraviti album kojim bi uhvatili duh tih godina kada je stasala i generacija jedne sasvim nove publike“, kazao je Rundek u četvrtak pred okupljenim novinarima i gostima promocije u društvu Silvija Varge iz Dancing Beara.

Darko Rundek i Silvije Varga (Foto: Zoran Stajčić)
Darko Rundek i Silvije Varga (Foto: Zoran Stajčić)

Zanimljiva je bila i priča oko bonus materijala tj. mini albuma „Dovitljivi mali čudaci“ grupe Haustor koji je svih ovih godina od 1990. kad je nastao, do danas bio kod saksofonista Damira Price Kafke. Naime u želji da se objavi dvostruki vinilni album, Varga i Rundek nisu prvotno mogli pronaći dovoljno materijala, što do sada neobjavljenih Rundekovih pjesama iz tog perioda, što koncertnih zapisa, da bi se Kafka u cijeloj priči pojavio kao deus ex machina kad im je rekao da je kod njega originalna master magnetofonska vrpca posljednjeg Haustorovog ulaska u studio.

„Prekinuli smo snimanje te 1990. Bila je to čudna godina. Znamo svi što se događalo i sve je to na neki način loše utjecalo na sve nas“, kazao je Rundek objasnivši zašto „Dovitljivi mali čudaci“ sadrže svega pet pjesama (od kojih su neke zaživjele u izmjenjenim verzijama u kasnijem solo radu).

Max Juričić i Boris Leiner kroz prozor s ulice slušaju Rundekov nastup Pod starim krovovima (Foto: Zoran Stajčić)
Max Juričić i Boris Leiner kroz prozor s ulice slušaju Rundekov nastup Pod starim krovovima (Foto: Zoran Stajčić)

Promocija je bila i povod da se najavi i nova turneja s mnogočlanim sastavom kojeg je Rundek okupio oko svog matičnog trija i na kojoj će u periodu pred nama predstaviti publici jedan sasvim novi presjek karijere. Turneja će započeti velikim koncertom na beogradskom Tašmajdanu, a potom dolazi u Zagreb na glavni stage INmusic festivala. Taj novi sastav je Pod starim krovovima upriličio i petnaest minutni akustični nastup, a nakon toga se na gramofonu premijerno zavrtio vinil „ApoCalypso“ kao podloga za ugodno druženje zagrebačke glazbene scene do kasno u noć.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK - 0.13 € 5.00 HRK - 0.66 € 10.00 HRK - 1.33 € 20.00 HRK - 2.65 € 50.00 HRK - 6.64 € 100.00 HRK - 13.32 € 200.00 HRK - 26.54 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X