Uoči dolaska Briana Coxa u rasprodan Lisinski izašla njegova knjiga

Veliko izdanje u svijetu popularne znanosti i kulture, ‘Zašto je E=mc²?’

‘Zašto je E=mc2’

Zagreb se priprema za jedan od najznačajnijih događaja u svijetu znanosti i kulture ove godine. Pred rasprodanim auditorijem koncertne dvorane Vatroslav Lisinski, poznata znanstvena zvijezda, profesor Brian Cox, 9. travnja će održati svoje predavanje, a uoči tog događaja, zaljubljenici u znanost imaju priliku dublje zaroniti u tajne svemira kroz njegovu knjigu “Zašto je E=mc²? (i zašto bi nas to trebalo zanimati)”, koja je sada dostupna u pretprodaji.

U svojoj knjizi, napisanoj u suradnji s Jeffom Forshawom, Cox istražuje kako temeljna načela fizike utječu na našu svakodnevicu. Ovo štivo nije samo za ljubitelje znanosti – ono je osmišljeno da bude pristupačno širokom krugu čitatelja, a nudi uvid u kompleksne koncepte na jednostavan i razumljiv način.

Što zapravo znači “E = mc²”? Profesori Brian Cox i Jeff Forshaw kreću na putovanje do same granice znanosti 21. stoljeća kako bi raščlanili poznatu Einsteinovu jednadžbu. Objašnjavajući i pojednostavnjujući pojmove energije, mase i svjetlosti, autori pokazuju kako ta jednadžba sadrži građu same prirode. U tu svrhu postupno uvode čitatelje u svijet moderne čestične fizike, Velikoga hadronskog sudarača na CERN-u u Ženevi i potrage za Higgsovom česticom.

Knjiga Zašto je E=mc²? sjajno ilustrira način na koji moderni fizičari razmišljaju o prirodi i grade teorije koje postaju istinski korisne i naposljetku mijenjaju naše živote. Istodobno, ona je podsjetnik da „u znanosti ne postoje univerzalne istine, samo pogledi na svijet za koje se tek treba pokazati da su pogrešni“.

Brian Cox (foto: The Royal Society / Wikipedia)

U organizaciji Aquarius Recordsa, Coxov nastup u Lisinskom nije samo kulturni događaj godine, nego i pokazatelj sve većeg interesa javnosti za znanstvenu edukaciju i popularizaciju. Njegova sposobnost da znanost učini fascinantnom i inspirativnom poznat je diljem svijeta, a njegova predavanja privlače stotine tisuće posjetitelja željnih saznanja o najnovijim otkrićima o svemiru.

Cox, koji je tijekom svoje karijere postigao uspjeh ne samo kao fizičar nego i kao televizijski voditelj i glazbenik, poznat je po svojoj strasti prema edukaciji i sposobnosti da teorije i znanstvene koncepte učini dostupnima i razumljivima svima. Njegova turneja, koja obuhvaća predavanja u rasprodanim dvoranama diljem svijeta, svjedočanstvo je rastućeg apetita javnosti za znanstvenim sadržajem.

Za čitatelje u Hrvatskoj i šire, ova knjiga predstavlja priliku da se povežu u globalnom znanstvenom dijalogu i istraže temelje našeg univerzuma te se pripreme za Coxov nadolazeći nastup u Zagrebu. Njegova popularnost, potkrijepljena brojnim priznanjima i preko tri milijuna pratitelja na Twitteru, zajedno s uspješnim televizijskim serijama, čini ovaj događaj i knjigu nezaobilaznim dijelom kulturnog kalendara.

Knjigu možete kupiti u pretprodaji, po akcijskoj cijeni do 2. travnja 2024. godine.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X