Dave Grohl priznao kojim riječima ga je Bowie ‘otpravio’ kad mu je svojevremeno predložio suradnju

Žalovanje za Davidom Bowiejem ne prestaje ni pet tjedana nakon njegove smrti. Štovatelji i fanovi iz muzičkog miljea, oni koji su s njim prijateljevali i oni koji su za tim žudjeli, svaki se na svoj način oprostio od svog uzora, uglavnom najavama tribute albuma ili izvođenjem neke pjesme na vlastitom koncertu ili dodjeli nagrada.

Dave Grohl (Foto: Wikipedia)
Dave Grohl (Foto: Wikipedia)

U natjecanju za najbizarniji oproštaj s vojvodom zasad vjerojatno vode David Grohl i Pat Smear koji su otiši korak dalje oprostivši se od Bowieja vožnjom po njegovom susjedstvu. Pritom su reminiscirali o svom odnosu s njim i prisjećali se dogodovština, snimajući čitav razgovor.

Smear je tako ponosno otkrio da je upravo on nagovorio Kurta Cobaina da obradi Bowiejevu “The Man Who Sold The World”, nakon čega su se članovi Nirvane upoznali s njim.

Grohl se pak sjetno prisjetio da je prije dvije godine radio glazbu za neki film pa je kontaktirao Bowieja e-mailom ponudivši mu vokalnu suradnju na jednoj od pjesama, koju je ovaj odbio uz objašnjenje da to nije po njegovom ukusu. U prepisci je dodao je i da on nije stvoren za ovaj svijet, te Grohla otpremio uz riječi: “Dobro, sad kad smo to riješili, odjebi.” Grohl je priznao da mu još ni danas nije jasno je li se njegov imenjak našalio ili je bio ozbiljan.

David Bowie
David Bowie

David Bowie je u glazbi figurira poput Gogolja u književnosti; mnogi se kunu da su izašli ispod njegove kabanice, iako je zapravo malo onih dostojnih sljednika. U moru kolaboracija koje je Bowie napravio s ljudima čiju je glazbu cijenio, našli su se i oni s kojima je odbio surađivati. David Grohl se tako, po vlastitom priznanju, zatekao u istom društvu s Coldplayom i Red Hot Chilli Peppersima.

Prošloga tjedna posljednji Bowiejev album “Blackstar” bio je najprodavaniji strani album u Hrvatskoj.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X