David Byrne otkrio detalje albuma kojeg će objaviti uoči 13. INmusic festivala

Legendarni David Byrne najavio je novi album ‘American Utopia’ koji će svjetlo dana ugledati 9. ožujka.

David Byrne ‘American Utopia’

Byrne, koji ove godine premijerno dolazi na INmusic festival, album je snimio u suradnji s Brianom Enom i Rodaidhom McDonaldom (The xx, King Krule), a na njegovom novom studijskom izdanju radili su Oneohtrix Point Never, Jam City, Doveman, Jack Peñate i brojni drugi. Radi se o Byrnovom prvom solo albumu nakon “Grown Backwards” kojeg je objavio 2004. godine.

Objavljena je i njegova nova pjesma “Everybody’s Coming to My House” koju autorski potpisuje David Byrne u suradnji s Enom, Samphom, TTY i ostalima. “American Utopia” je ujedno i dio Byrnove serije “Reasons to Be Cheerful”.

Popis pjesama albuma “American Utopia”:

I Dance Like This
Gasoline and Dirty Sheets
Every Day Is a Miracle
Dog’s Mind
This Is That
It’s Not Dark Up Here
Bullet
Doing the Right Thing
Everybody’s Coming to My House
Here

David Byrne nedavno je objavio i turneju u sklopu koje stiže i na zagrebački Jarun te je istaknuo kako će predstojeći koncerti biti “najambiciozniji” show još od bezvremenskog “Stop Making Sense” koncertnog filma koji je scenski postavio upravo Byrne.

Osim legendarnog glazbenika, na INmusic festivalu će svirati veliki Queens Of The Stone Age, Nick Cave & The Bad Seeds, Skunk Anansie, The Kills, Frank Carter & The Rattlesnakes i brojni drugi. 13. INmusic festival održati će se na već dobro poznatoj lokaciji zagrebačkih jarunskih otoka od 25. do 27. lipnja ove godine.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh