David Byrne predstavlja novu blagdansku pjesmu ‘Fat Man’s Comin”

Sav prihod ide Byrneovoj neprofitnoj publikaciji Reasons to Be Cheerful.

David Byrne (foto: Vedran Metelko)

Božićni praznici uranili su ove godine zahvaljujući Davidu Byrneu koji nam donosi novoobjavljenu pjesmu pod nazivom “Fat Man’s Comin'”.

Byrne se prisjeća da je napisao kostur za “Fat Man’s Comin’” prije desetak godina dok je radio na svom zajedničkom albumu s Annie Clark iz St. Vincent. Odlučivši da “priča o debelom čovjeku u prilično čudnoj odjeći koji provaljuje u domove ljudi i ostavlja misteriozne pakete” nije baš prava za taj projekt, pjesma je ipak ostala u arhivi do sada.

“Uvijek sam želio napisati blagdansku pjesmu”, izjavio je bivši frontmen Talking Headsa. “Ne bih je nazvao božićnom pjesmom, jer se čini da je posjet Djeda Mraza (prije poznatog kao sv. Nikola, koji je uglavnom kažnjavao) postao više svjetovni potrošački trenutak nego vjerska ili duhovna stvar.”

“Fat Man’s Comin’” bit će dostupan ekskluzivno na Bandcampu do kraja mjeseca po modelu plati koliko možeš, a sav prihod ide za Reasons to Be Cheerful, publikaciji koja objavljuje samo dobre vijesti, a koju je osnovao sam Byrne. A potkrijepljena razigranim udaraljkama i širokim orkestralnim aranžmanima, “Fat Man’s Comin’” prilično je dobar razlog da budete veseli.

Video s tekstom pjesme također je dostupan putem Bandcampa, a a prate ga Byrneovi vlastiti rukom nacrtani koncepti scenarija.

Osim što je završio još jednu seriju svoje uspješne Broadwayske predstave “American Utopia”, Byrne je ove godine obradio i pjesmu “Who Has Seen the Wind?” za “Ocean Child: Songs of Yoko Ono”, snimio duet s Mitski za soundtrack filma “Everything Everywhere All at Once” i udružio se s bendom Devo za humanitarnu kompilaciju “Good Music to Ensure Safe Abortion Access to All”.

 

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X