David Byrne se ispričao što na novom albumu nije radio sa ženama

Zbog rada isključivo s muškim glazbenicima na svojem novom albumu ‘American Utopia’ David Byrne jučer je objavio medijsko priopćenje u kojem se, zbog takve politike, ispričava svojim obožavateljicama i obožavateljima.

David Byrne (Foto: Ron Baker, izvor: Wikipedia)

Inače, riječ je o prvoj solo ploči nakon 14 godina, a bivši frontmen Talking Headsa na njoj je, između ostalih, ostvario kolaboracije i s Brianom Enom, Jackom Peñatom, dobitnikom Mercury Prizea – Samphom, itd.

Album službeno izlazi 9. ožujka, a uoči izlaska Byrnea se posljednjih dana frekventno kritizira putem društvenih kanala jer na novoj ploči nije ostvario nijednu kolaboraciju sa ženom. Kritike su se nakon prvog dijeljenja albuma preko streaming servisa NPR-a pojačale, pa je Byrne bio prisiljen izbaciti i službeno medijsko priopćenje.

U njemu stoji: “Prvo, htio bih se zahvaliti svima onima koji su mi skrenuli pozornost na ovaj problem. Ovakav nedostatak ženskog predstavništva predstavlja nešto problematično i široko zastupljeno u našoj industriji. Žao mi je što se nisam dodatno angažirao i surađivao sa ženama na ovom albumu – to je pogrešno, to nije ono što ja jesam i to zasigurno ne odgovara načinu na koji sam radio u prošlosti.”

Priznajući da je bio “nemaran” Byrne je dodao: “Sretan sam što živimo u vremenima u kojima se ovakvi razgovori odvijaju. Teško je shvatiti da, bez obzira koliko ste truda uložili u ono što mislite da je ispravna stvar, ponekad naprosto predstavljate dio problema. Nikada nisam o sebi mislio kao ‘jednom od takvih tipova’ no očito je da u nekoj mjeri ipak jesam. Vaša kritika služit će mi kao korektiv. Hvala vam.”

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X