David Fincher tvrdi da je ‘Joker’ izdaja ljudi s mentalnim poremećajima

Poznati redatelj kritizirao riziku sklonu strategiju produkcije glavnih holivudskih studija.

“Joker”

U intervjuu za britanski Daily Telegraph David Fincher je komentirao film oskarovca Todda Phillipsa. Fincher je objasnio iznenađujući uspjeh “Jokera” na kino-blagajnama i napao  strategiju produkcije glavnih holivudskih studija koje su često sklone riziku.

Ne uzimajući za primjer “Dark Knight” iz “Batman” franšize, slične mračne tematike priče o superherojima, Fincher je sugerirao da se “Joker”, s očitim aluzijama na klasične filmove Martina Scorsesea iz 1970-ih i 80-ih, “trudio izgubiti tlo pod nogama”. “Mislim da nitko ne bi pogledao taj materijal i pomislio:”Da, uzmimo Travisa Bicklea (“Taksist”) i Ruperta Pupkina (“Kralj komedije”) i povežite ih, a zatim ih zarobite u izdaji mentalnog oboljeljenja i zaradite milijardu dolara”, izjavio je David Fincher.

David Fincher (Foto: Wikipedia)

Tako je “Joker” koji je Joaquinu Phoenixu za ulogu Arthura Flecka donio Oscara nastavio biti kamen spoticanja unutar filmske struke. Suprotno tome, međutim, Justin Edgar, filmaš i aktivist kad je riječ o osvješćivanju ljudske invalidnosti svojevremeno je pohvalio “Jokera” kao “filmskog klasika invaliditeta, tj. film koji donosi iskustvo autsajdera i tjera nas da suosjećamo s njim”.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK - 0.13 € 5.00 HRK - 0.66 € 10.00 HRK - 1.33 € 20.00 HRK - 2.65 € 50.00 HRK - 6.64 € 100.00 HRK - 13.32 € 200.00 HRK - 26.54 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X