David Gilmour i supruga Polly Samson optužuju Rogera Watersa za antisemitizam

Waters je tvrdnje bivšeg kolege iz Pink Floyda i njegove supruge nazvao ‘krajnje netočnim’.

Gilmour, Samson i Waters (foto: Wikipedia)

David Gilmour na Twitteru je napao Rogera Watersa, svog bivšeg kolegu iz Pink Floyda, nastavljajući desetljećima dug razdor između njih dvojice optužbama za antisemitizam.

Gilmourova supruga, književnica Polly Samson, u oštrom je tweetu optužila Watersa da je “antisemitski nastrojen do [svoje] pokvarene srži”. Nastavila je: “Također je i Putinov apologet i lažljivi, lopovski, licemjer koji izbjegava porez i pjeva na playback i bolestan je od zavisti mizogini megaloman. Dosta više gluposti.” Gilmour je zatim podijelio njezin tweet, dodajući da je “svaka riječ dokazivo istinita”.

Neposredno prije Gilmourove objave, sam Waters izdao je izjavu u kojoj je komentare Samsonove nazvao “zapaljivim i krajnje netočnim” i rekao da ih “u potpunosti opovrgava”. Dodao je da trenutno “prima savjete o svom stavu” u vezi s tvrdnjama.

Samson je reagirala na Watersov intervju koji je prošlog tjedna dao njemačkom listu Berliner Zeitung, a u kojem je između ostalih tema raspravljao o svojim pogledima na Izrael i rusko-ukrajinski rat. Prema prevedenoj verziji intervjua na Watersovoj stranici, glazbenik je u jednom trenutku upitan vjeruje li još uvijek – kao što je ranije govorio – da je država Izrael usporediva s nacističkom Njemačkom. “Da, naravno”, odgovorio je. “Izraelci vrše genocid. Baš kao Velika Britanija tijekom svog kolonijalnog razdoblja.”

Ponovio je – kao što je činio od početka ruske invazije na Ukrajinu – svoje kritike Sjedinjenih Država i uloge predsjednika Joea Bidena u rusko-ukrajinskom ratu, nazivajući Ameriku “glavnim agresorom” i rekavši da je sukob “isprovociran iznad svih mjera”. Waters je rekao i kako smatra da je “vrlo tužno” što su njegovi bivši kolege iz Pink Floyda prošle godine objavili humanitarnu pjesmu ‘Hey Hey Rise Up’, humanitarni singl s ukrajinskim glazbenikom Andriyem Khlyvnyukom koji je prikupljao sredstva za humanitarne dobrotvorne organizacije za pomoć pogođenima ratom.

“To potiče nastavak rata”, rekao je. “Pink Floyd je ime s kojim sam se povezivao. Bilo je to veliko razdoblje u mom životu, izrazito velika stvar. Povezati to ime sada s jednim ovakvim… zamjenskim ratom me rastužuje.”

“Neću podići zastavu u ovom sukobu”, dodao je Waters. “Ni ukrajinsku, ni rusku, ni američku zastavu.”

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X