David Prowse, glumac koji je utjelovio lik Darth Vadera, umro od koronavirusa

Glumac koji je u originalnoj trilogiji ‘Ratova zvijezda’ utjelovio Dartha Vadera umro je u 86. godini nakon dvotjedne borbe sa smrtonosnim virusom.

David Prowse (Foto: Wikipedia)

Smrt Davida Prowsea potvrdila je njegova kćerka Rachel koja je obznanila da je glumac prije nego li bio zaražen Covid-19 virusom bolovao od Alzheimerove bolesti.

“Užasno je što se zbog Covid restrikcija nismo mogli ni oprostiti od njega. Ali kad smo došli po njegove stvari u bolnicu, sestra nam je rekla da je bio karakter veći od života”, izjavila je Rachel i dodala: “Možda je izgledao zastrašujuće, ali kao osoba je bio drag i velikodušan čovjek. Bio je uistinu nježni div. I bio je naš otac.”

Prowseova glumačka karijera protezala se na 50 godina, računjaući i pojavljivanje u kultnoj seriji “Doctor Who”, kao i u Kubrickovoj “Paklenoj naranči” 1967. godine. Filmski besmrtnost stekao je ulogom Dartha Vadera u prvoj trilogiji “Ratova zvijezda” (“Rat zvijezda”, “Imperij uzvraća udarac” i “Povratak Jedija”), a i tu je pobijedio jaku konkurenciju, jer je glas jednom od najpoznatijih negativaca velikog platna isprava trebao davati James Earl Jones.

“Rastužilo me kad sam čuo da je preminuo. Bio je ljudina. Puno veća od Darth Vadera”, napisao je Mark Hamill, koji je utjelovio Luka Skywalkera u prvoj filmskoj trilogiji.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X