Davorin Bogović i Tihomir Fileš osnovali novo Prljavo kazalište

Publika će odlučiti koje Prljavo kazalište im je bolje…

Davorin i Bogovići u Vintage Industrial Baru (Foto: Zoran Stajčić)
Davorin Bogović u Vintage Industrial Baru (Foto: Zoran Stajčić)

Nakon svađe između dvije struje bivših članova Zabrenjenog pušenja i vijesti o osnivanju paralelne Crvene jabuke, čini se da je na red došlo i Prljavo kazalište kao još jedan u nizu ex-Yu sastava koji pate od podijeljeljenog identiteta. Naime, bivši bubnjar benda, Tihomir Fileš, osnovao je vlastito Prljavo kazalište.

U ovoj varijanti benda uz Fileša i bivšeg pjevača Davorina Bogović, svira i Alen Kraljić, najpoznatiji kao nekadašnji gitarist Pips, Chips & Videoclipsa, a najavljuju i novu ploču “Underground”.

Prošlog proljeća u medijima se proširila priča o raspadu Prljavog kazališta i sudskom sporu oko prava na korištenje imena između Fileša koji je vlasnik prava na sporno ime, te glavnog autora Jasenka Houre i frontmena Mladena Bodaleca na drugoj strani kojima je na neko vrijeme uskraćeno pravo na korištenje naziva te su čak nastupali i pod imenom Houra Band.

Trgovački sud ubrzo je zatim donio odluku da se mjera ukida te da Houra i Bodalec ponovo smiju nastupati pod imenom Prljavo kazalište, pa tako sad postoje dva benda koja koriste isti naziv. Bogović i Fileš navodno su razmatrali i to da svoj bend nazovu Ciferšlus, buduči da je to bio naziv njihovog izvornog benda prije dolaska Houre i promjene imena u Prljavo kazalište, ali su se ipak odlučili na popularnije ime, pa makar to izazivalo pomutnju na sceni.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X