Spotify najavio povećanje Premium pretplate i u Hrvatskoj

Najpoznatija glazbena streaming platforma Spotify objavila je u ponedjeljak kako će povisiti cijene Premium pretplate u 50 zemalja diljem svijeta, među kojima je i Hrvatska.

Spotify (Izvor: HDU)

Prema novom cjeniku, korisnik Spotifyja u Hrvatskoj će platiti pojedinačni Premium paket 6,49 € umjesto dosadašnjih 5,99 €. Za paket Duo, koji uključuje do dva različita korisnika, bit će potrebno izdvojiti 8,99 € umjesto 7,99 €, dok je za paket Obitelj, kojeg može koristiti do šest korisnika, potrebno platiti 10,99 € na mjesec (umjesto 9,99 €).

Korisnici plaćene pretplate, koja uključuje streamanje glazbe bez reklama i s uključenim preskakivanjima pjesama na playlistama bez ograničenja, od jučer su počeli dobivati obavijesti uz najavu povećanja nakon mjeseca rujna.

U objavi na blogu, kompanija Spotify je dodala kako će im “ažuriranje cijene pomoći da nastave nuditi vrijednost fanovima i kreatorima sadržaja na platformi”.

Prema podacima koje je objavio Spotify, ovaj digitalni glazbeni servis koristi preko 200 milijuna korisnika koji plaćaju pretplatu. Međutim, od svog lansiranja prije više od desetljeća, Spotify nije povećao cijene plaćene pretplate.

Potez kompanije Spotify posljednji je u nizu odluka digitalnih glazbenih servisa o povećanju plaćene pretplate. Ranije su podizanje cijene najavili streaming servisi YouTube, TIDAL i Apple Music.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X