delapse objavio live album ‘MBZLive’

Izdisaj 2021. godine rezerviran je za nepredvidivost i osjećaj već proživljenog, a zagrebački producent delapse (Leonard Klaić) ponovno nalazi prikladnu zvučnu kulisu u obliku live albuma ‘MBZLive’, snimljenog za vrijeme nastupa na ovogodišnjem Muzičkom biennalu Zagreb.

  •  
  •  
delapse ‘MBZLive’

Prije nešto više od godinu dana objavljen je debi album „OMENS”, koji je, zahvaljujući mračnoj elektronici i atmosferičnim numerama, prepoznat kao hrabar i snažan iskorak te osvježenje na sceni, ali najglasniji kompliment bio je poziv na sudjelovanje na 31. Muzičkom biennalu Zagreb za čije potrebe je delapse oformio bend.

“Delapse me oduševio već prilikom prvih par minuta preslušavanja online dostupnih materijala i bilo je jasno da će na vrlo originalan način obogatiti program ovogodišnjeg Muzičkog biennala Zagreb. Nastup je fascinirao publiku, kao i mene osobno, jer je proširio i usavršio kreativni potencijal, snagu i ekspresivnost projekta koji je u izvornoj verziji dobrim djelom intimniji uradak. Leonard Klaić i bend, posebno formiran za ovu priliku, su poklonili biennalskoj publici spektakularan live nastup kojeg ćemo rado slušati još dulji niz godina”, objasnila je kreativna direktorica zagrebačkog biennala, Margareta Ferek-Petrić.

delapse – „MBZLive“, popis pjesama:

01. Intro
02. Omen, Pt. 1
03. Melt (ft. Chris Ian)
04. About
05. Thunder (ft. Domagoj Šimek)
06. Starry Eyes
07. Omen, Pt. 2

Extended verzije pjesama s prvog albuma obogaćene su novim aranžmanima i usklađene s artističkom odlikom Muzičkog biennala Zagreb, a u formaciji Leonard Klaić (elektronika), Chris Ian (loopovi, vokal, gitara), Krešimir Kokić (gitara), Pavle Gulić (bubnjevi), Filip Pacak (ton i svjetlo) i klupskom okruženju gotovo da prednjače u odnosu na samostalno slušanje, dajući tako cijelom projektu širu dimenziju, a slušatelju osjećaj novog i bogatijeg zvuka.

Live album, izdan za diskografa Dostava Zvuka, sastoji se od sedam pjesama koje su izvedene uživo 17. srpnja u prostoru kluba Močvara za vrijeme trajanja biennala. Domagoj Šimek je kao gostujući izvođač upotpunio numeru Thunder, album je snimio Filip Pacak, a miks i master potpisuje Leonard Klaić.
Album je dostupan na Bandcampu izvođača, YouTube kanalu Dostave Zvuka i na svim streaming servisima.

Leonard Klaić producent je mlađe generacije koji je radio na brojnim izdanjima za She Loves Pablo, zatim za Mašinko, Killed A Fox, Malady Lane, Muscle Tribe Of Danger And Excellence, Bad Daughter, Lovely Quinces, Pase, Portman, Daliborovo Granje, Šizu i brojne druge. Aktivno svira bubnjeve u She Loves Pablo i Lovely Quinces bendu. Kao delapse je 2017. objavio EP “BRICKED”, a 2020. prvijenac „OMENS”.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

  •  
  •  

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X