Denis Katanec nastupa prije Bitipatibi u Tvornici kulture

Mladi kantautor i jedan od najzanimljivijih domaćih tekstopisaca Denis Katanec nastupit će prije beogradskog benda Bitipatibi u Tvornici kulture u petak 12. veljače.

Denis Katanec (Foto: Tomislav Sporiš)
Denis Katanec (Foto: Tomislav Sporiš)

Denis Katanec zagrebački je kantautor i pokretač bendova Felon i Denis Katanec Okanagan LTD. Iza sebe ima album “Jasno, nečujno, a suviše glasno” (Felon), tri eksperimentalna albuma napisana i snimljena u 24 sata “Sveska bijednih I”, “Sveska bijednih II” i “Sveska bijednih III”, “Sve moje Laurie” sa bendom DKOkanaganLTD, te hvaljeni solo album “Pejotl” koji izdaje u lipnju prošle godine. Odsvirao je preko 100 koncerata, a jedan od zapaženijih bio je njegov zagrebački nastup prije američkog kantautora Damiena Jurada, te Damira Avdića. Trenutno svira i radi na novom albumu sa postavom koju čine Tena Rak (ex Vlasta Popić/Seine/Felon) i Brane Norac (Nebo Roza) te sudjeluje u novonastalom projektu „Brodolomci“.

U međuvremenu je skupio pohvale kritike koja ga naziva jednim od najmaštovitijih tekstopisaca koji u svojim radovima portretira životne situacije mlade i izgubljene generacije. Kao i „Sve moje Laurie“, također i “Pejotl” završava na mnogim listama medija koji su ga uvrstili među najbolja domaća i regionalna izdanja prošle godine. Domaći kantautorski dragulj svoju će autentičnu akustičnu izvedbu predstaviti prije nastupa benda Bitipatibi.

Bitipatibi
Bitipatibi

Odličan shoegaze/dream pop bend Bitipatibi nastupit će kao glavni gosti večeri. Bitipatibi su nastali u Beogradu, 2009. godine. Njihov prvi album, “Lešnici divlji” bio je praćen veoma pozitivnim kritikama, no ubrzo nakon njegovog izlaska bend prestaje s radom. Na scenu se vraćaju u svibnju 2015. godine, u nešto izmijenjenom sastavu, stoga će koncert u Tvornici kulture biti jedinstvena prilika poslušati ovaj mladi bend specifičnog zvuka i pojave. Album prvijenac će biti izveden u cijelini uz nekoliko potpuno novih pjesama, koje su nastale u međuvremenu.

“U zvuku pjesama s albuma nema važnijih promjena, ali dosta osvježenja stiže s novim članovima, s kojima snimamo drugi album” – istaknula je vokal i klavijaturistica Una Gašić. Iz originalne postave tu, osim Une, i Ivana Skopuloviča (gitara), dok su nova lica Danilo Luković (bubnjevi; Straight Mickey and the Boyz, Škrtice) i Dragan Mihajlović (bas; Triko, B strane).

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X