Detour u Vintage Industrial Baru – putovanje je i dalje uzbudljivo

Nakon dugo vremena zagrebački pop sastav Detour ponovno je zasvirao u matičnom gradu, ovog puta u četvrtak u Vintage Industrial Baru.

Detour u Vintage Industrial Baru (Foto: Julien Duval)

Šugave vremenske prilike nisu omele publiku koja je ispunila klub i do sitnih sati plesala uz kobinaciju zaraznog popa i funka ovog izvrsnog benda. Detour su odavno nadjačali sjenu Yammata koja ih je solidan niz godina pratila. Iza sebe imaju dva albuma, a ovaj tjedan je predstavljen singl “Daleko” koji je ujedno i najava za treći studijski album koji bi trebao izaći na jesen.

Detour u Vintage Industrial Baru (Foto: Julien Duval)

Petorka predvođena gitaristom, mandolinistom i povremeno pjevačem Nenadom Borgudanom u Vintageu je sinoć bila poput dobro podmazanog stroja. Pjesme su se fluidno odmotave i uistinu mamile ritmom, čak i kad je pjevačiva Maja Posavec iz Borgudanovih ruku uzimala akustičnu gitaru kako bi on zasvirao mandolinu . Ne samo njen glas, već i cjelokupna pojava Maje Posavec za ovu priliku odjevene u srebrni outfit uistinu je bila melem za dušu. Niti jednog trenutka pretjerana u izičaju, uvijek točna i odmjerena u intonaciji. Uistinu je još uvijek nedovoljno otkriven dragulj na domaćoj sceni.

Detour u Vintage Industrial Baru (Foto: Julien Duval)

No opet, Detour nisu zaboravljeni, dapače ukazuju da se na njih itekako treba može računati u redovima scene gdje su Jinx i Mayales. A nije laka stvar za bend ‘prebaciti u novo desetljeće’ i zadržati publiku koja je po pravilu hirovita s ukusima. U Vintageu Detour je što se bližio kraj koncerta izvlačio sve jače i jače adute. Nakon „Snijega“, Yammatove „Tvoje lice se promijenilo“ i pjesme „Mjesec“ bilo je jasno da neće sve na tome i ostati, čak i nakon što se Maja pravdala riječima kako bubnjar mora na put za Zadar iste večeri.

Detour u Vintage Industrial Baru (Foto: Julien Duval)

Na izlasku na bis Maja i Nenad su akustično ‘Zaplesali sami’ da bi sve bilo još jednom podovučeno Yammatovom „Putujem“ uz Majinu najavu: „A ovako je sve počelo…“ Igrom slučaja ili sudbine od objavljivanja te pjesme je prošlo skoro točno deset godina, a album se zvao „Plan B“ (objavljen je 31. svibnja 2004.), ispalo je da je Detour taj plan b i da ‘putovanje’ još uvijek traje. Nekad se do cilja lakše dođe obilaznicom.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Izvješće

Idi na Vrh
X