Detour u Vintage Industrial Baru – putovanje je i dalje uzbudljivo

Nakon dugo vremena zagrebački pop sastav Detour ponovno je zasvirao u matičnom gradu, ovog puta u četvrtak u Vintage Industrial Baru.

Detour u Vintage Industrial Baru (Foto: Julien Duval)

Šugave vremenske prilike nisu omele publiku koja je ispunila klub i do sitnih sati plesala uz kobinaciju zaraznog popa i funka ovog izvrsnog benda. Detour su odavno nadjačali sjenu Yammata koja ih je solidan niz godina pratila. Iza sebe imaju dva albuma, a ovaj tjedan je predstavljen singl “Daleko” koji je ujedno i najava za treći studijski album koji bi trebao izaći na jesen.

Detour u Vintage Industrial Baru (Foto: Julien Duval)

Petorka predvođena gitaristom, mandolinistom i povremeno pjevačem Nenadom Borgudanom u Vintageu je sinoć bila poput dobro podmazanog stroja. Pjesme su se fluidno odmotave i uistinu mamile ritmom, čak i kad je pjevačiva Maja Posavec iz Borgudanovih ruku uzimala akustičnu gitaru kako bi on zasvirao mandolinu . Ne samo njen glas, već i cjelokupna pojava Maje Posavec za ovu priliku odjevene u srebrni outfit uistinu je bila melem za dušu. Niti jednog trenutka pretjerana u izičaju, uvijek točna i odmjerena u intonaciji. Uistinu je još uvijek nedovoljno otkriven dragulj na domaćoj sceni.

Detour u Vintage Industrial Baru (Foto: Julien Duval)

No opet, Detour nisu zaboravljeni, dapače ukazuju da se na njih itekako treba može računati u redovima scene gdje su Jinx i Mayales. A nije laka stvar za bend ‘prebaciti u novo desetljeće’ i zadržati publiku koja je po pravilu hirovita s ukusima. U Vintageu Detour je što se bližio kraj koncerta izvlačio sve jače i jače adute. Nakon „Snijega“, Yammatove „Tvoje lice se promijenilo“ i pjesme „Mjesec“ bilo je jasno da neće sve na tome i ostati, čak i nakon što se Maja pravdala riječima kako bubnjar mora na put za Zadar iste večeri.

Detour u Vintage Industrial Baru (Foto: Julien Duval)

Na izlasku na bis Maja i Nenad su akustično ‘Zaplesali sami’ da bi sve bilo još jednom podovučeno Yammatovom „Putujem“ uz Majinu najavu: „A ovako je sve počelo…“ Igrom slučaja ili sudbine od objavljivanja te pjesme je prošlo skoro točno deset godina, a album se zvao „Plan B“ (objavljen je 31. svibnja 2004.), ispalo je da je Detour taj plan b i da ‘putovanje’ još uvijek traje. Nekad se do cilja lakše dođe obilaznicom.

Zadnje od Izvješće

Idi na Vrh
X