Podijelili smo 2×2 ulaznice za koncert Christiana Sandsa na 13. Jazzg

U malom Lisinskom 2. studenog.

Christian Sands (foto: Hreinn Gudlaugsson/Wikipedia)

Američki jazz pijanist i skladatelj Christian Sands u Zagreb dolazi s Ryanom Sandsom na bubnjevima i Philipom Norrisom na kontrabasu. Koncertom u Maloj dvorani Lisinski 2. studenog otvaraju inozemni program 13. Zagreb Jazz Festivala (Jazzg).

Ravno do dna je podijelio 2×2 ulaznice. Točan odgovor na pitanje: U kojoj kategoriji je Sands nominiran za Grammy skladbom “Be Water II”? glasi najbolja instrumentalna skladba.

Sretni dobitnici su Vedran Palfi i Mislav Ružić.

Glazba je oduvijek bila sastavni dio Sandsovog života. Još dok je bio tinejdžer njegov mentor, slavni pijanist Billy Taylor, jednom mu je dopustio da stupi na binu i zatvori jedan od setova koje je Taylor svirao u Kennedy Centeru. Sands je nastavio studirati na Glazbenoj školi Manhattan gdje je svirao u školskom Afro-Cuban Jazz Orchestru pod vodstvom Bobbyja Sanabrije. S tim je Orkestrom 2009. snimio album “Kenya Revisited Live” koji je bio nominiran za nagradu Latin Grammy.

Nakon što je diplomirao, Sands se pridružio Inside Straightu, jednom od bendova basista Christiana McBridea s kojim je poduzeo međunarodne turneje. Kroz tu suradnju upoznala ga je i hrvatska publika. Naime, s McBrideom je 2012. nastupio na Avantgarde Jazz Festivalu u Rovinju, a 2014. na Zagreb Jazz Festivalu. Osim toga surađivao je s Gregoryjem Porterom, Geri Allen, Esperanzom Spalding i mnogim drugima, svirajući Međunarodni dan jazza na Kubi te na svjetski poznatim jazz festivalima kao što su North Sea, Monterey, Newport, Montreux među ostalima.

Djeluje kao kreativni ambasador za zakladu Erroll Garner, a također je umjetnik u rezidenciji na Monterey Jazz Festivalu. Bio je kreativni direktor za Monterey Festival Band on Tour. Sands je 2012. postao Steinway umjetnik. Već godinama djeluje i kao vođa vlastitih sastava. Njegov deveti album, “Be Water”, objavljen je 2020. godine i nominiran je za nagradu Grammy u kategoriji najbolje instrumentalne skladbe za pjesmu “Be Water II”. Za glazbu na ovom zadivljujućem albumu Sands je crpio nadahnuće iz mirnoće i moći vode i razmišljanja o mogućnostima koje nudi odjek njezine fluidnosti i fleksibilnosti.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X