Jerry Lee Lewis, pionir rock glazbe, preminuo u 87. godini

Lewis je bio među prvima uvedenim u Dvoranu slavnih rock and rolla.

Jerry Lee Lewis (foto: Maurice Seymour/Wikipedia)

Jerry Lee Lewis, inovator rock and rolla, preminuo je u 87. godini. Nakon što je prije par dana demantirana u javnost puštena vijest da je umro, Lewisovu smrt službeno je objavio danas njegov publicist Zach Farnum.

Prema popratnoj osmrtnici koju je napisao Rick Bragg, glazbenik je “posljednjih godina života patio od raznih bolesti i ozljeda koje su ga, kako su njegovi liječnici često govorili, trebale uzeti prije nekoliko desetljeća.” “Spreman je otići”, citirana je njegova supruga Judith, neposredno prije njegove smrti.

Lewis je kao pionir pomogao popularizirati rockabilly i rock and roll s nizom hitova 1957. i ’58. uključujući, “Whole Lotta Shakin’ Goin’ On,” “Breathless,” “High School Confidential,” i posebno, “Great Balls of Fire.”

Lewis će snimiti još desetke albuma, a 1986. postao je jedan od prvih primljenih u Rock and Roll Hall of Fame. Nakon ceremonije, zaslužan je za pokretanje improviziranih jam sessiona, što je postalo tradicija Dvorane slavnih.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X