Podijelili smo 2×2 ulaznice za ‘Priču o Beatlesima’ u Zagrebu

U petak 13. listopada Zagreb će doživjeti premijerno izvođenje glazbeno-vizualnog spektakla ‘Remember Yestreday – The Beatles Story’. Ravno do dna je podijelio 2×2 ulaznice.

The Backwards (Foto: Promo)
The Backwards (Foto: Promo)

S odmakom vremena, neke pjesme, neki spotovi, neki albumi i neki bendovi postanu kultni. Toliko kultni da i desetljećima nakon ‘otkrića’ još uvijek imaju vojsku ljudi iza sebe koja ih poštuje, prati i sluša. Bendovi su to na kojima su odrasle generacije, čija se glazba prenosila naraštajima a čije nazive danas izgovaramo s dozom respekta, voljeli ih ili ne.

The Beatles, jedan je od tih bendova.

Samo ime izaziva dovoljno strahopoštovanja da je jasno kako bilo kakvo evociranje na njihove najveće uspješnice mora biti blizu savršenog. Ime uz koju se samo u rijetkim slučajevima može vezati nastavak ‘tribute’ ili ‘revival’, a da većina ne poželi preokrenuti očima, jer kao i Elvis, Michael Jackson, Abba ili Queen – svijet je prepun imitatora, a malo je onih koji su se u gomili izdvojili svojom dugotrajnošću i kvalitetom.

Iako The Backwards nosi uz sebe opis „tribute”, bitno je naglasiti da ono što Zagreb očekuje 13. listopada nije još samo jedan od tribute koncerata u nizu.
Riječ je o cjelovečernjem showu koji donosi odličan bend, simfonijski orkestar, atraktivnu scenografiju, plesače i plesačice te vizualne efekte svjetskih razmjera.

Razlog nastajanja ovog poznatog Beatles ‘tribute’ banda The Backwards bila je želja da se iskaže poštovanje prema glazbi koju su stvarali Beatlesi, njihov omiljeni glazbeni sastav. Sve je počelo prije 20 godina kao srednjoškolska zanimacija školskih prijatelja da bi danas iza sebe imali više od 3000 nastupa od Europe do Amerike, brojne osvojene nagrade, suradnju s grupacijom McCartney a upravo su se primili najizazovnijeg pothvata u svojoj karijeri – ispričati priču o Beatlesima, priču dostojnu podnaziva ‘spektakl’. Prije mjesec dana The Backwards su gostovali u Zagrebu i kratkom svirkom kojom su iznenadili Zagrepčane, pokazali su da je kvaliteta neupitna.

Louise Harrison, sestra pokojnog Georgea Harrisona, nakon prvog susreta sa sastavom The Backwards izjavila je: „Nakon 30 godina, iznova sam čula zvuk Beatlesa”.

Cijela produkcija, 24 člana Royal Symphony Orchestra, dirigent Piotr Oleksiak, redatelj Wayne Fowkes, plesači te sam bend The Backwards zadnjih tjedana provode u izolaciji vježbajući i pripremajući svaki detalj kako bi publika u Ciboni provela nezaboravnu večer.

Pogledajte kako izgledaju pripreme u „kućnim” uvjetima:

A kakav je put od probe do pozornice te mali „sneak peek” i same scenografije:

Da se doista radi o predstavi na svjetskoj razini, potvrđuje i sudjelovanje redatelja i koreografa Waynea Fowkesa na projektu. Svoju karijeru je započeo u londonskom West Endu, gdje je nastupao u nekoliko velikih produkcija a kasnije ga je put odveo u koreografske i umjetničke vode, potom u velike televizijske produkcije a s 30 godina postaje i stalni redatelj Andrew Lloyd Webbera. Godine 2000. Wayne postaje umjetnički direktor londonskog kazališta Millenium Dome, a iste godine postaje i umjetnički voditelj predstave Zvonar crkve Notre Dame. Nedugo zatim, godine 2004. postaje umjetnički direktor mjuzikla Don Juan, tri godine kasnije režira svoj prvijenac Butterflies, kojeg je predstavio i u Pekingu. Zadnjih godina je redatelj i koreograf svjetski znane predstave Cavalia Odysseo.

Simfonijski orkestar Royal Symphony Orchestra ustanovljen je 2000. godine za potrebe mjuzikla Evita. Kasnije se pojavljuju u predstavama i mjuziklima kao što su Jesus Christ Superstar, Classics, Abba in Sinfonie, Fantom u operi a dirigent, skladatelj i aranžer Piotr Oleksiak je sudjelovao na mnogim projektima, koncertima, kazališnim predstavama i mjuziklima kao što su: Scrooge, From the life of musical starlight, The Gipsy Byron, Die Fledermaus, The Magic Flute, Iolanta, Eugene Oregon, Nacht Der Operette, Spectacular Night of Queen, Evita, Jesus Christ Superstar…Njih je hrvatska publika dobro upoznala prošle godine na rasprodanom projektu „The Show Must Go On” u Zagrebu.

Iz svega navedenog jasno je da „Remember Yesterday – The Beatles Story” nije koncipiran kao samo još jedan tribute koncert u nizu, već je težnja organizatora stvoriti spektakularni show, a nakon premijernih izvođenja u Zagrebu i Ljubljani, taj show predstaviti i ostatku svijeta.

Zagrebačku publiku 13. listopada očekuje zanimljivo iskustvo uz vrhunske glazbenike u neponovljivoj atmosferi bezvremenskih hitova grupe Beatles poput „Hey Jude”, „Love Me Do”, „ Twist And Shout” , „She loves Me” i „Yesterday”…

Ravno do dna je podijelio 2×2 ulaznice. Točan odgovor na pitanje:  Čiju glazbu svira grupa The Backwards? glasi: Glazbu Beatlesa. Po dvije ulaznice dobile su Karmen Babaić i Ivan Vlahović. Dobitnike ulaznice očekuju na press/nagradne igre pultu u dvorani pred koncert.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK - 0.13 € 5.00 HRK - 0.66 € 10.00 HRK - 1.33 € 20.00 HRK - 2.65 € 50.00 HRK - 6.64 € 100.00 HRK - 13.32 € 200.00 HRK - 26.54 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X