Podijelili smo debi album grupe Cults

Uz isprike što kasnimo jedan dan objavljujemo ime sretne dobitnice CD-a njujorške grupe Cults.

Cults 'Cults'

Cults je mladi njujorški indie pop dvojac koji čine Madeline Follin i Brian Oblivion – njihov je susret bio sudbina: Madleine je bila u San Diegu, Brianovom rodnom gradu i završili na koncertu sa zajedničkim prijateljem.  Uz to Madeline je ostavila svoje stvari u San Franciscu, Briana je zamolila da se odvezu i skupe stvari i tijekom tog puta su se povezali i preko pjesama na njihovim iPodovima. Ispostavilo se i da oboje sele u New York kako bi studirali film.

Prve su pjesme najprije podijelili sa svojim prijateljima koji su  ih unatoč njihovoj molbi da ne šire pjesme dalje, pjesme ipak proširili što je bio itekako dobar potez. Nakon što su 2010. svoje tri pjesme koje su napravili kao eksperiment postavili na jednu glazbenu stranicu, pjesmu „Go Outside“ prepoznao je Pitchfork i proglašena je najboljom novom pjesmom što im je otvorilo put za daljnju karijeru.

Njihovim pjesmama o ljubavi i samoći provlači se retro utjecaj koji podsjeća na glazbu šezdesetih godina, upotpunjen nježnim Madelineinim vokalom. Prošle godine ovaj karizmatični dvojac izdao je i prvi album „Cults“  (Columbia/Menart)  te su bili na turneji sa Foster The People.

Popularnost i uspjeh raste im iz dana u dan, a prije zagrebačkog nastupa festivala nastupili su na Festivalima poput: Make Music Pasadena, Pitchfork Music Festival, Firefly Music Festival te Loufest. Na jednom od nastupa odsvirali su i obradili pjesmu Leonarda Cohena “Everybody Knows”

Odgovor  na pitanje: Kako se zovu članovi grupe Cults? glasi Brian Oblivion i Madeline Follin, a sretna dobitnica albuma je Anamarija Vučetić koja svoj primjerak CD-a može očekivati poštom.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK - 0.13 € 5.00 HRK - 0.66 € 10.00 HRK - 1.33 € 20.00 HRK - 2.65 € 50.00 HRK - 6.64 € 100.00 HRK - 13.32 € 200.00 HRK - 26.54 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X