Podijelili smo ulaznice za koncert Calibro 35

5. travnja u kinu Grič vrhunski instrumentalni bend Calibro 35 izvest će niz glazbenih tema akcijskih te horor filmova 70-ih godina skladanih od strane velikih skladatelja filmske glazbe spomenutog perioda: Ennia Morriconea, Piera Piccionija, Goblina (band), Nina Rote, Armanda Trovajolija, itd.

Calibro 35

Talijanski producent Tommaso Colliva (Muse, Franz Ferdinand, Arto Lindsay, Twilight Singers) u ljeto 2007. okuplja ekipu zapaženih studijskih glazbenika, vođen idejom formirati instrumentalni sastav, a inspiriran temama iz talijanskih krimi filmova 60-ih i 70-ih. Jam session koji je trajao neprekidno skoro dva puna dana u “Omnia B” studiju u Milanu, rezultirao je velikim brojem obrada kao i autorskih kompozicija, a producent i idejni tvorac benda bio je siguran da je to ono za čim je tragao nekoliko godina unatrag. Sasvim prirodan miks više žanrova (funk, jazz, rock, prog-rock), istančan osjećaj za improvizacije i savršeno slaganje glazbenika potvrdili su da je bend spreman za izlazak iz studija. Sljedećih nekoliko mjeseci Calibro 35 sviraju po Europi, a tokom proljeća i ljeta 2008. pune klubove u matičnoj Italiji. Na jesen 2008. objavljuju prvi album koji dobiva pozitivne kritike širom kontinenta.

U prosincu iste godine završavaju svoj prvi soundtrack za film ‘Said’ tako što su tokom interne projekcije filma snimali uživo u čuvenom rimskom studiju ‘Forum’, koji je osnovao Ennio Morricone 1969. godine. 2009. osim live nastupa, snimaju i singl ‘Tutta Donna’ s gostujućom pjevačicom Georgeanne Kalweit, koji stiže na prvo mjesto talijanske nezavisne radio top liste. Iste godine pišu muziku za američki dokumentarac ‘Eurocrime!’ posvećen upravo filmskom žanru na kojem sastav bazira svoj muzički izraz – talijanskim krimi i policijskim filmovima  te odlaze na uspješnu turneju po SAD-u , ali rade i na sljedećoj ploči. Početkom 2010. objavljuju novi album ‘Ritornano Quelli di…Calibro 35′. Bend je gotovo neprekidno na turnejama, a poseban kuriozitet su žive svirke tokom projekcija filmova, kao i pojavljivanje njihovih pjesama u filmu ‘Red’. 8. lipnja u Milanu nastupaju prije Muse, a album je licencno objavljen i u Velikoj Britaniji i u SAD-u početkom srpnja iste godine.

U siječnju 2011. izlazi im kompilacija B strana singlova i neobjavljenog materijala ‘Rare’. Nakon skoro cjelogodišnje turneje po Europi i SAD-u, Calibro 35 u listopadu prihvaćaju još jedan veliki izazov – s Milanskim simfonijskim orkestrom nastupaju u obradama tema iz talijanskih horor filmova 70-ih, u obnovljenom kazalištu Teatro Dal Verme.

Prošlu godinu započinju izlaskom novog albuma – ‘Ogni riferimento a persone esistenti o a fatti realmente accaduti è puramente casuale’ (Svaka sličnost sa stvarnim osobama ili događajima je potpuno slučajna), šestotjednom turnejom po Italiji, a potom i koncertima u Beogradu, Zagrebu i ostatku regije sredinom lipnja.

Točan odgovor na pitanje: Kako se zove talijanski producent koji je okupio Calibro 35? glasi Tommaso Colliva, a ulaznice su dobili Katarina Borovina i Vatroslav Vrdoljak. Dobitnike ulaznice čekaju na ulazu u Kino Grič.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X