Podijelili smo ulaznice za koncert Generala Wooa u Tvornici

U subotu 9. ožujka u Velikom pogonu Tvornice kulture nastupit će General Woo. Podijelili smo 2×2 ulaznice za koncert.

General Woo

General Woo, jedan od najvećih imena u našoj hip hop povijesti, održat će u subotu, 9. ožujka koncert u Tvornici kulture. Kultni MC, nekadašnji član Tram 11 i vlasnik jednog od najboljih albuma proteklih nekoliko godina protrest će klub u Šubićevoj u prvom zagrebačkom nastupu nakon puno mjeseci.

General Woo na sceni je prisutan više od 15 godina tijekom kojih je potpisao neke besmrtne hip hop klasike i bio jedan od najzaslužnijih za proboj cjelokupne scene iz undergrounda. Od sredine 90tih kad su lansirani “Hrvatski velikani” domaći hip hop započeo je nezaustavljiv rast, a General Woo, prvo kroz Tram 11, pa od 2002. kroz solo albume, je odigrao ključnu ulogu u popularizaciji zvuka i odgoju generacije mladih MC-a. Tram 11 su u karijeri objavili dva studijska albuma (kultne “Čovječe ne ljuti se” i “Vrućina gradskog asfalta”) i jednu kompilaciju singlova za koje su osvajali brojne glazbene nagrade među kojima posebno ističu Crnog mačka. Nakon raspada grupe Woo se vraća u Vukovar i započinje samostalnu karijeru, te pokreće Blackout Hip Hop radijsku emisiju na Radiju Vukovar. Prvi solo album – “Takozvani” – objavljuje 2002. godine, “Baš je lijep ovaj svijet”, album s Neredom 2005., a “Krv nije voda” godinu dana kasnije.

Do novog albuma trebalo je čekati pet godina, ali sada je jasno da se isplatio svaki dan. “Verbalni delikt” najavljen je pjesmama “U trenutku istine” i “Znam” koje su bez zadrške napale sve na putu i dale naslutiti da je album tempirana bomba, a tome u prilog govorila su i mišljenja insidera koji su čuli album u stvaranju. U hip hop i općenito glazbenim krugovima krenule su priče o ubojitom novom materijalu koji ne štedi ni lijeve, ni desne, ni crne, ni crvene, ni plave, o materijalu koji će mnogima zapeti za uši i okrenuti Hrvatsku naglavačke. I sam izlazak ponudio je nešto nesvakidašnje. Album je stavljen na besplatan download na siteove regionalnog MTV-a i uzrokovao pad servera već prvi dan. U sljedećih nekoliko tjedana oko deset tisuća fanova iz cijele regije downloadalo je “Verbalni delikt”, a kritika se natjecala u hvalospjevima.

Diskografski presjek 2011. označio je album kao jedan od najboljih hrvatskih albuma u posljednjih nekoliko godina.

Točan odgovor na pitanje: Koji je “Verbalni delikt” točno po redu Woo-ov solo album? je Četvrti. Po dvije ulaznice osvojili su Damir Berović i Aleksandra Babić. Dobitnike ulaznice čekaju na ulazu u Tvornicu.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X