Direkcija INmusic festivala zbog PDV-a razmatra selidbu festivala u Sloveniju

Glazba je čini se opet izvisila zbog nedostatka sluha struktura. Ili će tek izvisiti…

INmusic Festival (Foto: Vedran Metelko)

Vrijednost INmusic festivala i ranije su prepoznali brojni ugledni svjetski mediji pa je prošle godine festival dospio na popis 50 najboljih svjetskih festivala po odabiru CNN-a. Izvrsna lokacija u idili prirode istaknuta je kao velika prednost za sve koji se žele opustiti, ali i odlično zabaviti. Novinarka britanskog BBC-a u svom je članku posvećenom INmusic festivalu istaknula blizinu centra grada i mogućnost razgledavanja kulturnih znamenitosti, brojne dodatne sadržaje i veliki potencijal koji festival nudi razvoju hrvatskog turizma.

Zbog svih bi ovih međunarodnih priznanja i pohvala hrvatskom festivalu bila prava šteta da prestane biti hrvatski festival. Naime zbog nevoljkosti Ministarstva financija da prihvati prijedlog Ministarstva kulture i smanji stopu PDV-a na ulaznice s dvadeset pet na pet posto, organizator INmusic festivala već najavljuje da će nakon ulaska u EU biti puno konkurentnije preseliti festival u slovenske Brežice jer u susjednoj zemlji PDV na ulaznice za događanja u kulturi iznosi 8,5 posto. Tek predstoji borba za ravnopravan položaj koncertnih organizatora s kazalištima i kinima na čije će se ulaznice primjenjivati povlaštena stopa PDV-a kako bi koncertna ponuda u Hrvatskoj zadržala postojeći nivo, a Hrvatska status atraktivne koncertne destinacije.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X