Podijelili smo ulaznice za koncert grupe Trese.Lupa.Udara.

Prva koncertna subota nakon ljetne pauze u Tvornici kulture obilježit će žestoki početak vikenda. Tri velikana ex-Yu scene i rock ‘n’ roll klubova, Koja i Buca iz kultne Disciplin A Kitschme te Švaba iz legendarnog Električnog orgazma čine Trese.Lupa.Udara. sastav koji gostuje u zagrebačkoj Tvornici kulture u subotu 6. rujna. Ravno do dna podijelio je 2×2 ulaznice.

Trese.Lupa.Udara.

Ova mini supergrupa izvodi dijelove soundtracka iz neponovljive komedije “Kako je propao rock ‘n’ roll” koje potpisuje Koja, no uz to TLU vole odsvirat i poneki rock standard (na prošlim koncertima našlo se tu mjesta i za T. Rex i za Hawkwind…)

Za razliku od svog matičnog benda Dušan Kojić je ovaj put na solo gitari, Švaba je preuzeo bas, a Buca sjedi za bubnjevima, uz dodatak pratećih ženskih vokala Manje i Đurđice. Svi skupa čine sastav čiji članovi već 30 godina vrte svoju stvar stapajući furiozan rock blues, jammanje, kultne filmske teme, glazbenu povijest i glasne, glasne gitare.

Ove godine bend je svirao u beogradskom SKC-u na Aprilskim susretima, Mikser Festivalu u lipnju, kao i na SPFF festivalu glazbenih dokumentaraca u Paklenici početkom kolovoza.

U Zagreb se vraćaju očitati nam dobru glazbenu lekciju jer, kako su primjetili naši mediji Trese. Lupa. Udara. je čista subverzija baš kao što je bio i novi val. Prošli zagrebački koncert, krajem prosinca, ostao je u kolektivnoj svjesti publike kao jedno od najboljih gostovanja prošle zime.

Točan odgovor na pitanje: Koji trojac čini grupu Trese.Lupa.Udara.? glasi: Dušan Kojić – Koja, Zoran Radomirović, Švaba i Velimir Miloš, Buca. Po dvije ulaznice dobili su: Sandra Korac i Dušan Derkuca. Dobitnike ulaznice čekaju na ulazu u Tvornicu kulture u subotu 6. rujna prije koncerta.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X