Podijelili smo ulaznice za koncert Helem Nejse u Vintage Industrialu

Četiri godine nakon što su u KSET-u po prvi put solo nastupili pred zagrebačkom publikom, vraćaju se na svoj novi, a ovaj put i veći samostalni koncert. U četvrtak, 2. ožujka bosanskohercegovačka koncertna atrakcija grupa Helem nejse nastupit će u Vintage Industrial Baru, gdje će uz svoj dosadašnji repertoar, predstaviti i nove pjesme. Ravno do dna je podijelio 2×2 ulaznice.

Helem Nejse

Nepodnošljivi sarajevski smog i izrazito kompleksna društveno-politička stvarnost Bosne i Hercegovine iznjedrila je jedinstveni svestrani umjetnički kolektiv po imenu Helem Nejse. Nastao je kao potreba mladih talentiranih studenata da “zaurlaju” kroz medijski prostor i demonstriraju svoje muzičke, glumačke, spisateljske i produkcijske talente. Ne tako davne 2014. godine, okupirali su radijski eter Bosne i Hercegovine i lansirali svoju prvu radijsku emisiju “Helem Nejse Radio Show” koja je u vrlo kratkom vremenskom periodu postala najslušanija emisija u državi. Tijekom rada na sadržaju emisije kolažnog karaktera, nastajali su razni igrani i satirični skečevi koji su nedugo zatim rezultirali prvom autorskom teatarskom predstavom izvođenoj u prepunom sarajevskom kultnom Kamernom Teatru 55 te pjesme u hip hop-reggae stilu koje su našle put do prvog albuma “Go u Gostima” (2017).

Tekstovi pjesama su ljubavni, socijalno angažirani, nadahnuti stvarnim likovima i događajima u društvu i neposrednoj okolini, nerijetko sadrže i pokoju duhovitu doskočicu, a mnogi stihovi su vremenom postali ustaljeni dio urbanog slenga u Bosni i Hercegovini. Vrač Momir je u jednom intervjuu za beogradsku Politiku Helem Nejse opisao kao „svježi pogled na svijet“. Koncerti su energični, zahtijevaju kvalitetnu fizičku spremu, a interakcija sa publikom i probijanje četvrtog zida je nešto što ih čini autentičnim u odnosu na druge deterdžente.

Nastupali su na brojnim festivalima širom regije i Europe kao što su OK FEST, Mostar Summer Fest, Exit Festival, Pomurski Poletni Festival, Ferragosto Jam, Seasplash, Kaleidoskop, Dfest, CMC Festival, Asphalt Festival Dusseldorf, BeerFest Bijeljina te održali na desetke samostalnih koncerata u Sarajevu, Zagrebu, Beogradu, Novom Sadu, Beču, Minhenu, Mostaru, Tuzli, Skopju itd. U lipnju 2022. godine održali su fantastičan koncert sa Sarajevskom filharmonijom (56 muzičara) u sklopu Red Bull Symphonica i to u sarajevskom Narodnom Pozorištu.

Iza sebe imaju objavljena tri studijska albuma, jedan EP te preko 30 video spotova. Surađivali su sa velikim regionalnim zvijezdama kao što su Dubioza Kolektiv, Edo Maajka, Frenkie, Marko Louis, Letu Štuke, Božo Vrećo, Amira Medunjanin, a njihovi najpopularniji hitovi su “Kabadahija”, “Bosnia”, “Debili”, “Pionirska”, “More Than Weed”, “Kule i Gradovi”, “Go u Gostima”, “Maza”…

Kompletan umjetnički portfolio od muzike, radijskih emisija, podcasta, crtića i igranih skečeva, grupu Helem Nejse ne svrstava u posebno žanrovsko odredište, već im upravo daje potrebnu širinu koja direktno u metu pogađa izuzetno raznoliku publiku. Ipak, za sebe kažu: “Nismo najbolji, ali smo jedini”.

Ova godina rezervirana je za objavu četvrtog studijskog albuma imena “Ozbiljna zaebancija”, a u Zagrebu će prvi put uživo predstaviti nove pjesme.

Ravno do dna je podijelio 2×2 ulaznice. Odgovor na pitanje: Kako se zove četvrti album sastava Helem Nejse? glasi “Ozbiljna zaebancija”, a karte su osvojili Dario Magić i Anamarija Špoljarić.

 

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X