Ed Sheeran najavljuje novi album ‘-‘

‘Ne pokušavam napraviti album koji će se svidjeti ljudima, samo izbacujem nešto što je iskreno,’ kaže pjevač.

Ed Sheeran “Subtract”

Ed Sheeran je objavio detalje o svom novom albumu “-” (“Subtract”), koji se naslanja an ploču “=” iz 2021., te izlazi 5. svibnja za Asylum/Atlantic.

“-” je u promotivnom materijalu opisan kao “posljednji u njegovoj eri matematičkih albuma koja se proteže desetljećima”, a riječ je o akustičnom albumu koji je napisan u razdoblju osobnih previranja.

Aaron Dessner iz The Nationala udružio se sa Sheeranom u pisanju i produkciji. Dvojac koji je upoznala njihova kolegica Taylor Swift, počeo je raditi na albumu u veljači prošle godine, napisavši više od 30 pjesama tijekom mjesec dana u studiju.

Sheeran je u izjavi objasnio: “Radio sam na “Subtractu” cijelo desetljeće, pokušavajući isklesati savršeni akustični album, pišući i snimajući stotine pjesama s jasnom vizijom onoga što sam mislio da bi trebao biti. Onda je na početku 2022. niz događaja promijenio moj život, moje mentalno zdravlje i naposljetku način na koji sam gledao glazbu i umjetnost.”

“Pisanje pjesama je moja terapija. Pomaže mi da shvatim svoje osjećaje. Pisao sam ne razmišljajući i u nešto više od tjedan dana, desetljeće rada zamijenio sam svojim najdubljim i najmračnijim mislima,” dodaje Ed.

“U roku od mjesec dana, mojoj trudnoj supruzi je rečeno da ima tumor, bez mogućnosti liječenja do poroda. Moj najbolji prijatelj Jamal, moj brat, iznenada je umro i našao sam se na sudu braneći svoj integritet i karijeru. Probijao sam se kroz strah, depresiju i tjeskobu,” kaže Sheeran, dodajući: “Osjećao sam se kao da se davim, s glavom ispod površine, gledam prema gore, ali ne mogu doći do zraka.”

“Kao umjetnik nisam osjećao kao da bih mogao vjerodostojno objaviti djelo koje nije točno predstavljalo moje stanje i kako se trebam izraziti u tom trenutku života. Ovaj album je upravo to. Otvara vrata u moju dušu. Po prvi put ne pokušavam napraviti album koji će se svidjeti ljudima, samo izbacujem nešto što je iskreno i vjerno onome gdje se nalazim u svom odraslom životu. Ovo je dnevnički zapis za prošlu veljaču i moj način da to shvatim. Ovo je ‘Subtract’.”

“-” nastavlja niz Sheeranovih “matematičkih” albuma: “+” iz 2011., “x” iz 2014., “÷” iz 2017. i “=” iz 2021. godine.

“-“, popis pjesama:

01. ‘Boat’
02. ‘Salt Water’
03. ‘Eyes Closed’
04. ‘Life Goes On’
05. ‘Dusty’
06. ‘End Of Youth’
07. ‘Colourblind’
08. ‘Curtains’
09. ‘Borderline’
10. ‘Spark’
11. ‘Vega’
12. ‘Sycamore’
13. ‘No Strings’
14. ‘The Hills Of Aberfeldy’

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X