Tko ide na koncert Julian Casablancas + The Voidz u Tvornicu kulture

Julian Casablancas, lider The Strokesa, nastupit će zajedno s bendom The Voidz u Tvornici kulture u ponedjeljak 8. lipnja. Ravno do dna podijelio je 2×1 ulaznicu.

Julian Casablancas + The Voidz
Julian Casablancas + The Voidz

Julian Casablancas najpoznatiji je, dakako, kao frontman grupe The Strokes. Njihov debi “Is This It” pokrenuo je pravi garage rock revival i s pravom se smatra albumom koji je označio gitarističku glazbu na početku novog milenija. Do danas su Strokesi objavili pet studijskih albuma i uz sve turbulencije, uspone i padove ipak ostali među najvećim I najvažnijim rock bendovima današnjice. Julian je 2009. objavio solo album “Phrases For The Young”, a 2013. surađivao s Daft Punkom na odličnom singlu “Instant Crush”. Niti Strokes, niti Julian Casablancas dosad nisu nastupali u našim krajevima i ovo će biti njegov premijeran dolazak.

Povezani kroz različite glazbene afinitete i prijatelje u New Yorku i Los Angelesu Julian Casablancas+The Voidz protekle su četiri godine funkcionirali kao bend. Iz ljubavi prema ritmičkoj, agresivnoj i pomalo avangardnoj glazbi ispunjenoj modernim i “catchy” melodijama, stilski šarolikoj i bezgraničnoj svoju su suradnju “ozakonili” debut albumom “Tyranny” objavljenim u rujnu prošle godine. Upravljanje i usmjeravanje cijelog benda najviše obavlja frontman i pjevač Julian Casablancas uz kojeg bend čine Jeramy Gritter (gitara), Amir Yaghmai (gitara), Alex Carapetis (bubnjevi), Jeff Kite (klavijature) i Jake Bercovici (bas). U sklopu europske turneje bend će u nekih 20tak dana obići ugledne festival poput Primavera Sounda, We Love Green i istanbulskog One Lovea.

Nastup u Tvornici kulture njihov je jedini nastup u našoj regiji.

Ravno do dna podijelio je 2×1 ulaznicu. Točan odgovor na pitanje: Kako se zove matični bend Juliana Casablancasa? glasi: The Strokes, a po jednu ulaznicu dobili su: Emil Fuš i Anđela Birkić. Dobitnike njihove ulaznice očekuju na ulazu u Tvornicu kulture.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X