Montažstroj poziva na radionicu ‘Nedovršeni’

Montažstroj vas poziva na sudjelovanje u radionici u sklopu projekta ‘Nedovršeni’. Ako vas zanimaju problemi zdravstvenog sustava, urbanizma i borbe za javna dobra, priključite se petodnevnoj radionici koja će se održati od 15. do 19. lipnja u Pogonu Jedinstvo (Trnjanski nasip bb). Aktivnim sudjelovanjem u radionici doprinijet ćete ‘autopsiji’ propalog projekta nikada izgrađene Sveučilišne bolnice.

'Nedovršeni' - radionica Montažstroja
‘Nedovršeni’ – radionica Montažstroja

“Projekt “Nedovršeni” temelji se na jednogodišnjem multidisciplinarnom istraživanju slučaja nedovršenog kompleksa Kliničke bolnice Novi Zagreb poznatijeg kao – Sveučilišna bolnica. Osamdesetih je godina prošlog stoljeća bolnica zamišljena kao najveća i najnaprednija zdravstvena institucija u ovom dijelu Europe. Umjesto da postane simbol napretka, ova bolnica je izgrađena do pola i prepuštena propadanju te je tako postala simbol propasti javnog dobra i javnog interesa. Ova monumentalna ruina u projektu “Nedovršeni” postaje okidač za zagovor javnog i svima jednako dostupnog zdravstva kao temeljnog ljudskog prava za koje se moramo boriti zajednički”, tvrde iz Montažstroja.

Na edukativno-izvedbenoj radionici dobit ćete jedinstvenu priliku za uvid u višedimenzionalne metode obnove javnog znanja o projektu Sveučilišne bolnice (uz prikaze audiovizualnih sadržaja, stručne građe, medijskih napisa). U drugom dijelu radionice ćete uz stručno umjetničko vodstvo pristupiti pokušaju rekonstrukcije projekta Sveučilišne bolnice kroz izvedbenu umjetnost. Posljednji dan radionice bit će rezerviran za posjet lokacije Sveučilišne bolnice te za zaključne razgovore o problematici javnog zdravstva i načina njegove umjetničke i medijske reprezentacije.

Za sudjelovanje u ovoj petodnevnoj radionici nisu važne vaše godine, nije važno jeste li studenti ili istraživači, liječnici ili arhitekti, urbanisti ili umjetnici, zaposleni ili nezaposleni. Radionica je otvorena za sve koji prepoznaju važnost javnog zdravstvenog sustava kao i važnost borbe za njegovo očuvanje. Ako želite sudjelovati, prijavite se slanjem kontaktnih informacija, životopisa i fotografije na e-mail [email protected] do 10. lipnja 2015. godine. Za dodatne informacije također se možete obratiti putem navedene e-mail adrese ili na telefonski broj 099 88 10101.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X