Tko ide na koncert Shonen Knife u Tvornici

Shonen Knife, kultni japanski ženski pop punk trio, nastupit će u Tvornici kulture u subotu 14. rujna. Podijelili smo 2×2 ulaznice.

Shonen Knife

Ovaj izniman glazbeni trojac osnovan je daleke 1981. u Osaki, pod jakim utjecajem punk bendova, prije svega Ramonesa, ženskih pop bendova 60-ih i The Beach Boysa. Naoružane prepoznatljivim zvukom, outfitima žarkih boja i DIY albumima Shonen Knife brzo su se probile van granica Japana tako su već krajem 80-ih imale ugovor s legendarnim labelom Sub Pop. Prvo veliko priznanje došlo je 1989. tribute pločom “Every Band Has A Shonen Knife Who Loves Them” na kojem su bendovi poput Sonic Youtha, L7 I Redd Krossa obrađivali njihove najdraže Shonen Knife pjesme. Sljedećih godina nastupali su sa The Breeders u sklopu Lollapalooze te Nirvanom za koju su otvarali koncerte na “Nevermind” turneji. Upravo je Kurt Cobain bio jedan od njihovih najvećih fanova.

Posljednjih godina bend je objavio čak četiri albuma i intenzivno nastupao u Europi, Sjevernoj Americi, Kini i Tajvanu. Izdanje “Super Group” izašlo je 2010., “Free Time” I “Osaka Ramones” 2011. godine. U lipnju 2012. objavili su impresivan osamnaestu studijsku ploču “Pop Tune” u kojoj su se vratili pop punk zvuku s početaka. U svojoj 31. godini postojanja i sa više od 900 koncerata Shonen Knife i dalje su u vrhunskoj formi i takve dolaze u Tvornicu kulture 14. rujna.

Točan odgovor na pitanje: Koju turneju Nirvane su otvarale Shonen Knife u 90-im godinama prošlog stoljeća? glasi: Na “Nevermind turneji” Nirvane. Po dvije ulaznice dobili su: Goran Zrnčić i Boran Mitrović. Dobitnike ulaznice čekaju na ulazu u Tvornicu kulture.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X