Tko ide na koncert Shonen Knife u Tvornici

Shonen Knife, kultni japanski ženski pop punk trio, nastupit će u Tvornici kulture u subotu 14. rujna. Podijelili smo 2×2 ulaznice.

  •  
  •  
Shonen Knife

Ovaj izniman glazbeni trojac osnovan je daleke 1981. u Osaki, pod jakim utjecajem punk bendova, prije svega Ramonesa, ženskih pop bendova 60-ih i The Beach Boysa. Naoružane prepoznatljivim zvukom, outfitima žarkih boja i DIY albumima Shonen Knife brzo su se probile van granica Japana tako su već krajem 80-ih imale ugovor s legendarnim labelom Sub Pop. Prvo veliko priznanje došlo je 1989. tribute pločom “Every Band Has A Shonen Knife Who Loves Them” na kojem su bendovi poput Sonic Youtha, L7 I Redd Krossa obrađivali njihove najdraže Shonen Knife pjesme. Sljedećih godina nastupali su sa The Breeders u sklopu Lollapalooze te Nirvanom za koju su otvarali koncerte na “Nevermind” turneji. Upravo je Kurt Cobain bio jedan od njihovih najvećih fanova.

Posljednjih godina bend je objavio čak četiri albuma i intenzivno nastupao u Europi, Sjevernoj Americi, Kini i Tajvanu. Izdanje “Super Group” izašlo je 2010., “Free Time” I “Osaka Ramones” 2011. godine. U lipnju 2012. objavili su impresivan osamnaestu studijsku ploču “Pop Tune” u kojoj su se vratili pop punk zvuku s početaka. U svojoj 31. godini postojanja i sa više od 900 koncerata Shonen Knife i dalje su u vrhunskoj formi i takve dolaze u Tvornicu kulture 14. rujna.

Točan odgovor na pitanje: Koju turneju Nirvane su otvarale Shonen Knife u 90-im godinama prošlog stoljeća? glasi: Na “Nevermind turneji” Nirvane. Po dvije ulaznice dobili su: Goran Zrnčić i Boran Mitrović. Dobitnike ulaznice čekaju na ulazu u Tvornicu kulture.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

  •  
  •  

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X