I u smrti s glazbom – prah pokojnika na vinilnoj ploči

Prah si bio, prah si postao, ali se u glazbu pretvorio – mogao bi biti slogan tvrtke And Vinyly koja se bavi uistinu neobičnim poslom.

Prah pokojnika na vinilnoj ploči (Izvor: And Vinyly)

Jason Leach, utemeljitelj tvrtke And Vinyly najavio je novu opciju za sve one koji bi radije umrli nego živjeli bez muzike, a to je da se posmrtni pepeo kombinira s vinilnom masom audiofilske kvalitete dužine trajanja 24 minute. Tim činom pokojnik ne napušta ožalošćene, već u neraskidivom obliku ostaje vezan uz glazbu koja mu nešto značila u životu, ili onome tko ga je volio najviše. Ne moraju se nužno otisnuti pjesme, već i neki drugi audio zapis.

Sam proces je vrlo jednostavan, navodi Jason Leach, dostavljeni pepeo se kao prah pospe po sirovom vinilu u manufakturi, te se potom otisne. No iako jednostavan, proces je skup jer za 30 kopija vinila s prahom pokojnika treba izdvojiti 4.600 američkih dolara. And Vinyly također nude i usluge umiksavanja zvukova i situacija u kojima se pokojnik nalazio (koje su dakako snimljene) u pjesme kako bi se dobio još jedan nivo više u postizanju zvučnog ambijenta, a to se naplaćuje 760 dolara po pjesmi.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X