I u smrti s glazbom – prah pokojnika na vinilnoj ploči

Prah si bio, prah si postao, ali se u glazbu pretvorio – mogao bi biti slogan tvrtke And Vinyly koja se bavi uistinu neobičnim poslom.

Prah pokojnika na vinilnoj ploči (Izvor: And Vinyly)

Jason Leach, utemeljitelj tvrtke And Vinyly najavio je novu opciju za sve one koji bi radije umrli nego živjeli bez muzike, a to je da se posmrtni pepeo kombinira s vinilnom masom audiofilske kvalitete dužine trajanja 24 minute. Tim činom pokojnik ne napušta ožalošćene, već u neraskidivom obliku ostaje vezan uz glazbu koja mu nešto značila u životu, ili onome tko ga je volio najviše. Ne moraju se nužno otisnuti pjesme, već i neki drugi audio zapis.

Sam proces je vrlo jednostavan, navodi Jason Leach, dostavljeni pepeo se kao prah pospe po sirovom vinilu u manufakturi, te se potom otisne. No iako jednostavan, proces je skup jer za 30 kopija vinila s prahom pokojnika treba izdvojiti 4.600 američkih dolara. And Vinyly također nude i usluge umiksavanja zvukova i situacija u kojima se pokojnik nalazio (koje su dakako snimljene) u pjesme kako bi se dobio još jedan nivo više u postizanju zvučnog ambijenta, a to se naplaćuje 760 dolara po pjesmi.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X