Podijelili smo ulaznice za koncert Triggerfingera i Gatuza u Tvornici

Belgijski rock trio Triggerfinger dolaze u zagrebačku Tvornicu kulture 20. studenog u sklopu velike europske turneje na kojoj promoviraju zadnji album ‘By Absence of the Sun’, kao predgrupa će nastupiti zagrebački dvojac Gatuzo. Ravno do dna podijelio je 2×2 ulaznice.

Triggerfinger
Triggerfinger

Triggerfinger su proboj na scenu počeli s istoimenim debitantskih albumom iz 2004. godine, a njihov zvuk odmah je uspoređen s Queens Of the Stone Age i Led Zeppelinom. Uslijedili su studijski uratci “What Grabs Ya” iz 2008. i “All This Dancin’ Around” iz 2010. godine koji su učvrstili popularnost benda u rodnoj Belgiji, ali i Nizozemskoj.

No, nitko nije mogao predvidjeti koji će uspjeh Triggerfinger postići s obradom pjesme Lykke Li “I Follow Rivers” koja je postala radijski hit i zasjela na prva mjesta top lista u Belgiji i Nizozemskoj. Bend se tako otisnuo na uspješnu europsku turneju, nakon koje su se povukli i počeli raditi na novim stvarima.

Produkt toga je najnovije studijsko izdanje “By Absence of the Sun” objavljeno ove godine na kojem rock trojac, ogoljen na vokal, bass, gitaru i bubnjeve, kroz glazbu zaziva duh sedamdesetih, portretira blues, glam i buku. Tako su “Perfect Match” i “Black Panic” stvari nabijene elektricitetom, dok intimnije pjesme poput “Splendor In The Grass’”, “Halfway There” i “Trail of Love” prikazuju osjećaj gubitka. Jedan od trenutno najvećih belgijskih bendova, Triggerfinger će se i ovaj put otisnuti na veliku europsku turneju i odraditi 50 nastupa u 14 zemalja. Jedna od postaja je zagrebačka Tvornica kulture u kojoj će pokazati u čemu su najbolji kao grandiozni rock bend koji isto zna otkriti nježniju stranu.

Kao predgrupa će nastupiti zagrebački dvojac Gatuzo koji je upravo snimio singl s Goranom Baretom “Povrijedili smo jedno drugo”.

Ravno do dna podijelio je 2×2 ulaznice. Točan odgovor na pitanje: Kako se zove posljednji album grupe Triggerfinger? glasi: “By Absence Of The Sun”, a po dvije ulaznice dobili su Vedran Relac i Tanja Pinojtić.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X