Tko ide na koncert Zorana Predina u Vintage Industrial Bar

Zoran Predin i Damir Kukuruzović Django group će u četvrtak 11. rujna s početkom u 21:30 sati otvoriti treću koncertnu sezonu u zagrebačkom Vintage Industrial Bara. Ravno do dna podijelio je 2×2 ulaznice.

Zoran Predin i Damir Kukuruzović

Dva vrhunska glazbenika u pratnji Django grupe publici će se predstaviti odličan koncertni repertoar koji će uključivati gipsy swing standarde te Predinove najveće hitove koji uz Kukuruzovićevu virtuoznost dozivaju toplinu i razigranost ljeta te pozivaju na pjesmu i ples.

Zoran Predin je pjesnik, autor nezaboravnih šansona i tekstova te začetnik slovenskog novog vala koji je tijekom impresivne karijere objavio preko trideset albuma. Njegov rad je prepoznat u sjajnim skladbama za film, televizijske serije i kazališne predstave. Lačni Franz, rock grupu koja je ostavila duboki, neizbrisiv trag na ovim prostorima, osnovao je 1979. godine.

Bogata karijera Zorana Predina traje buja još i danas pa je u posljednjih godinu dana objavio čak dva izdanja ‘Kosa boja srebra’ i ‘Na koncu naše mavrice’.
U posljednje vrijeme Zoran je udružio snage s vrhunskim jazz gitaristom Damirom Kukuruzovićem s kojim je odsvirao koncerte koji su redom raspalili i rasplesali publiku. Osim gipsy swinga, njih su dvojica u repertoar ubacili i pjesme s albuma ”Ljubimec iz omare’.

Damir Kukuruzović Django Group je svojevrstan homage glazbi Djanga Reinhardta i Stéphanea Grappellia, dvojcu koji je obilježio europsku glazbu 20. stoljeća. Damir Kukuruzović već dugi niz godina slovi za jednog od najvjernijih sljedbenika Djanga Reinhardta i promotora francuskog jazza na ovim prostorima. Kukuruzovićev bend nastupao je na svim relevantnim festivalima u zemlji i široj regiji promovirajući tradiciju Djangove glazbe i jazza. Na albumu ‘Green Hill Gipsy Swing’ surađivali su s francuskim gitaristom Angelom Debarreom te violinistom Loulou Djinom. Godine 2009. održali su turneju nazvanu ‘pariško čudo na harmonici’ s Ludovicom Beierom, jednim od najvirtuoznijih jazz harmonikaša današnjice. Na svom glazbenom putu Kukuruzović je surađivao i s drugim značajnim imenima iz svijeta jazza kao što su, Adrian B. Burns (poznat po svojim nastupima s Billom Wymanom i Rhythm Kings), Raphael Fay (najpoznatiji romski flamenco gitarist), a 2011. godine uslijedila je i zajednička turneja s vrlo traženim manouche glazbenikom iz Strassburga, Yorguijem Loefflerom, te 2012. sa sjajnim gitaristima Wawau Adlerom i Joscho Stephanom. Svoju suradnju s njima zabilježili su na CDu ‘Manouche’, na kojem je do izražaja došla sva maestralnost izvedbe ovih glazbenika, posebice virtuozne tehnike Kukuruzovića i njegova Grappellija – violiniste Brune Urlića čije nas izvedbe lako vrate u vrijeme kada je legendarni dvojac (Reinhardt-Grappelli) osvajao svijet.

Osim benda Kukuruzović se u rodnom Sisku 2005. godine odlučuje utemeljiti Siscia jazz club internacionalnog značaja, te međunarodni festival jazza i bluesa (Siscia open jazz & blues festival) na obalama Kupe, koji su do sada posjetili mnogi svjetski jazz glazbenici.

Karte se u pretprodaji po cijeni od 40 kuna mogu kupiti u samom klubu, a na dan koncert njihova će cijena iznositi 60 kuna.

Točan odgovor na pitanje: Iz kojeg je grada Damir Kukuruzović? glasi: Iz Siska. Po dvije ulaznice za večeras dobili su Boran Mitrović i Ivana Vladović. Dobitnici će biti na popisu na ulazu u Vinatge Industrial Bar večeras.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X