Tko ide na koncert Zorana Predina u Vintage Industrial Bar

Zoran Predin i Damir Kukuruzović Django group će u četvrtak 11. rujna s početkom u 21:30 sati otvoriti treću koncertnu sezonu u zagrebačkom Vintage Industrial Bara. Ravno do dna podijelio je 2×2 ulaznice.

Zoran Predin i Damir Kukuruzović

Dva vrhunska glazbenika u pratnji Django grupe publici će se predstaviti odličan koncertni repertoar koji će uključivati gipsy swing standarde te Predinove najveće hitove koji uz Kukuruzovićevu virtuoznost dozivaju toplinu i razigranost ljeta te pozivaju na pjesmu i ples.

Zoran Predin je pjesnik, autor nezaboravnih šansona i tekstova te začetnik slovenskog novog vala koji je tijekom impresivne karijere objavio preko trideset albuma. Njegov rad je prepoznat u sjajnim skladbama za film, televizijske serije i kazališne predstave. Lačni Franz, rock grupu koja je ostavila duboki, neizbrisiv trag na ovim prostorima, osnovao je 1979. godine.

Bogata karijera Zorana Predina traje buja još i danas pa je u posljednjih godinu dana objavio čak dva izdanja ‘Kosa boja srebra’ i ‘Na koncu naše mavrice’.
U posljednje vrijeme Zoran je udružio snage s vrhunskim jazz gitaristom Damirom Kukuruzovićem s kojim je odsvirao koncerte koji su redom raspalili i rasplesali publiku. Osim gipsy swinga, njih su dvojica u repertoar ubacili i pjesme s albuma ”Ljubimec iz omare’.

Damir Kukuruzović Django Group je svojevrstan homage glazbi Djanga Reinhardta i Stéphanea Grappellia, dvojcu koji je obilježio europsku glazbu 20. stoljeća. Damir Kukuruzović već dugi niz godina slovi za jednog od najvjernijih sljedbenika Djanga Reinhardta i promotora francuskog jazza na ovim prostorima. Kukuruzovićev bend nastupao je na svim relevantnim festivalima u zemlji i široj regiji promovirajući tradiciju Djangove glazbe i jazza. Na albumu ‘Green Hill Gipsy Swing’ surađivali su s francuskim gitaristom Angelom Debarreom te violinistom Loulou Djinom. Godine 2009. održali su turneju nazvanu ‘pariško čudo na harmonici’ s Ludovicom Beierom, jednim od najvirtuoznijih jazz harmonikaša današnjice. Na svom glazbenom putu Kukuruzović je surađivao i s drugim značajnim imenima iz svijeta jazza kao što su, Adrian B. Burns (poznat po svojim nastupima s Billom Wymanom i Rhythm Kings), Raphael Fay (najpoznatiji romski flamenco gitarist), a 2011. godine uslijedila je i zajednička turneja s vrlo traženim manouche glazbenikom iz Strassburga, Yorguijem Loefflerom, te 2012. sa sjajnim gitaristima Wawau Adlerom i Joscho Stephanom. Svoju suradnju s njima zabilježili su na CDu ‘Manouche’, na kojem je do izražaja došla sva maestralnost izvedbe ovih glazbenika, posebice virtuozne tehnike Kukuruzovića i njegova Grappellija – violiniste Brune Urlića čije nas izvedbe lako vrate u vrijeme kada je legendarni dvojac (Reinhardt-Grappelli) osvajao svijet.

Osim benda Kukuruzović se u rodnom Sisku 2005. godine odlučuje utemeljiti Siscia jazz club internacionalnog značaja, te međunarodni festival jazza i bluesa (Siscia open jazz & blues festival) na obalama Kupe, koji su do sada posjetili mnogi svjetski jazz glazbenici.

Karte se u pretprodaji po cijeni od 40 kuna mogu kupiti u samom klubu, a na dan koncert njihova će cijena iznositi 60 kuna.

Točan odgovor na pitanje: Iz kojeg je grada Damir Kukuruzović? glasi: Iz Siska. Po dvije ulaznice za večeras dobili su Boran Mitrović i Ivana Vladović. Dobitnici će biti na popisu na ulazu u Vinatge Industrial Bar večeras.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X