Tko ide na Stiff Little Fingers u Tvornicu

Punk rock legende Stiff Little Fingers vraćaju se u Veliki pogon Tvornice kulture u nedjelju 16. studenog. Ravno do dna podijelio je 2×2 ulaznice.

Stiff Little Fingers

Stiff Little Fingers nastali su 1977. u Belfastu raspadom grupe Highway Star koja je novo ime posudila iz pjesme Deep Purplea. Godine 1978. objavljuju prvi singl “Alternative Ulster” koji je uslijedio nakon velikog, ali tada još neobjavljenog hita “Suspect Device” kojeg je bez prestanka vrtio legendarni John Peel.

Prvi album, “Inflammable Material”, kojim su osvojili britansku i svjetsku punk scenu objavljuju 1979. I odmah ulaze na 14. mjesto otočke top liste, da bi na koncu prodali više od 100.000 primjeraka prvijenca.

Danas je iza njih deset studijskih albuma od kojih je aktualni “No Going Back” objavljen u ožujku ove godine. Vođeni energijom neuništivog frontmana i gitariste Jakea Burnsa i originalnog basista Alia McMordiea Stiff Little Fingers vraćaju se u Tvornicu kulture, kluba u kojem su zadnji put nastupili prije više od četiri godine.

Ravno do dna podijelio je 2×2 ulaznice. Točan odgovor na pitanje: U kojem gradu su osnovani Stiff Little Fingers 1977. godine? glasi: U Belfastu. Po dvije ulaznice dobili su Petra Lukić i Tomislav Kipčić.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X