Disciplin A Kitschme u Tvornici – disciplina ušiju

Predstavila je kultna Disciplin A Kitschme u subotu novog člana usnoharmonikaša Igora Djeku, novi singl ‘Ovisnik o moći’, ali isto tako odsvirala i jedan od najglasnijih koncerata u Velikom pogonu Tvornice kulture.

Koja - Disciplin A Kitschme (Foto: Zoran Stajčić)

Možda je upravo taj zvučni zid koji su podigli bubnjevi i Kojin Rickenbacker najviše odmagali u tome da se instrument Igora Djekea čuje razgovjetnije i time bolje dođe do izražaja. Ovako se uglavnom činilo kako je usna harmonika u najviše slučajeve samo podebljala Manjin, također uglavnom, prateći vokal.

„Evo, ovo je naša nova stvar od prije četiri dana“, izjavio je Koja nakon što je Disciplin A Kitschme odsvirala novi singl „Ovisnik o moći“ te zaželio publici dobru večer i time kazao kako se tek u tom trenutku kreće u smjeru u kojem bi se trebalo ići da bi potom uslijedilo prvo podizanje euforije i pjevanje refrena „Neukusu treba reći ne“ iz redova publike. Naglasak je kao i prošli put u istoj dvorani prije godinu dana bio na pjesmama novijeg datuma, a nije da publika nije očekivala više materijala s albuma iz predratne faze.

Vjerovalo se da set lista neće opet toliko biti u znaku predstavljanja albuma „Uf!“, ali eto naučio nas je Koja kroz desetljeća o svojoj neumoljivosti, pa je stoga pomalo i razumljivo da forsira ovu Disciplina 3.0 verziju svog benda u kojoj ne želi da previše dominira nešto iz prvog dijela karijere kao ni iz vremena ‘londonskih godina’, osim naravno već standardnog ‘tehnikolorisanja očiju i bacanja betonskoh blokova’. No bez obzira na sve Zeleni zub je i dalje institucija koja bez problema može solidno napuniti Veliki pogon Tvornice kulture. A takvih je malo. Stoga treba vjerovati da Koja dobro zna što radi, što se baš ne može reći za ton majstora koncerta koji nam je bukom uvodio discipinu ušiju.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Izvješće

Idi na Vrh
X