Disciplina objavila novi album za Croatiju Records

Album ‘Uf!’ može se u skraćenoj verziji downloadati sa službene stranice Exit festivala.

Disciplin A Kitschme

Kultni bend Disciplin A Kitschme, kojeg predvodi jedan od najzanimljivih regionalnih frontmena Dušan Kojić Koja, objavio je novi album „Uf!“ za Croatia Records.

Na albumu se nalazi 10 novih pjesama raznih stilova – od funk rocka, noisea preko eksperimentale do punkorvnog rocka, koje su osim Koje na basu, odsvirali bubnjar Miloš Velimir Buca i pjevačica Manja Đorđević. “Ono što bih mogao navedesti kao glavne karakteristike novog studijskog albuma Disciplin A Kitschme su: jam session, novi zvučni dodatak u obliku električnog klavira, kao i utjecaj experimentalnog rocka. Svjesno smo zaokrenuli ovaj bučni brod u drugom smjeru zato što smatram da grupa treba neprestano obogaćivati svoj izraz, ali tako da istovremeno ostane ista. To je naravno i nešto najteže što čovjek sam sebi može zadati kao cilj, međutim, mislim da smo i ovog puta uspjeli u tome”, istaknuo je Koja.

Gost na albumu je stari suradnik Jurij Novoselić Kuzma koji je svojim darovitim tretmanom klavira dodao jednu potpuno zanimljivu boju klasičnom bas+bubanj+vokal zvuku Discipline, a grupa je ugostila glazbenike i na kongama i australijskom primitivnom instrumentu didgeridoo.

“Sam koncept albuma je zasnovan na ideji skraćene verzije albuma koju smo dali na free download na web stranici Exit festivala. To je značilo da ćemo svirati u prve 4 minute sve ono što će biti dostupno kao download, da bi kasnije produžili svaku pjesmu u dugački jam session. No, to nikako nisu dosadni jam sessioni kakve obično mozemo čuti na raznoraznim albumima, ovo više zvuči kao 10 dijelova jedne velike bučne bajke, koja, između ostalog, sadrži i par novih hitova Disciplin A Kitschme, namijenjenih svim generacijama”, rekao je Koja.

Legendarni isporučivači vrhunske buke album predstavljaju prvim singlom „Ako ti je glasno…“ u radio edit verziji, koja je duplo duža na albumu. “To nam je i bila ideja vodilja pri snimanju albuma: odsvirali smo sve strofe i refrene u prvih 4 minuta, da bi se kasnije otisnuli u neobuzdani jam-session”, zaključio je Koja.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK - 0.13 € 5.00 HRK - 0.66 € 10.00 HRK - 1.33 € 20.00 HRK - 2.65 € 50.00 HRK - 6.64 € 100.00 HRK - 13.32 € 200.00 HRK - 26.54 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X