Discohernia izbacila novi singl ‘Promjena stanja’

Psychedelic breakbeat punkeri Discohernia prenose ‘noise’ kroz intrigantni glazbeni vokabular. Bend je nastao slučajno za potrebe filmskog ostvarenja, a čine ga Aljoša (bubanj), Cak (bass,vokal, 100pedala) i Stipe (truba,vokal) i Beuc (kljave i čudni tonovi) . Bend stimulira herniu s vrstom plesne glazbe (disco), a kroz žestoke ritamske sekcije te psihodeliju kombiniraju trance, funky, jazz, disco relaksacije.

Discohernia ‘Promjena stanja’

Discohernia je počela kao slučajno, kad su se zahuhtavale pripreme za film Antonija Nuića, Život je truba, mada po riječima gurua grupe Caka ..Discohernia je nastala mnogo prije nego što sam se susreo s Tompom krevet do kreveta na fizijatriji zbog povrede leđa, kada smo osnovali band koji će svirati „isčašenu” /fusion psihodeličnu / “plesnu” glazbu koji će se sukladno tome logično zvati Discohernia…a to je bilo kad sam upoznao Mađora na projektu snimanja kultnog filma „Mondo Bobo” gdje sam osim scenografije koja mi je bila glavni zadatak, odglumio i šibicara u jednoj sceni, odsvirao sa Stipom na trubi dosta distorziranih bas dionica koje je kasnije Štef upakirao u soundtrack. Jedna od takvih tema je i ona koja prati scenu kada Bobo /Sven Medvešek/hoda kroz polje suncokreta. Kasnije smo upoznali prijatelje iz grupe Fjodor, Aljošu i Beuca našu psihodeličnu, space frakciju i nastavili druženje ne obazirući se na prostorno vremenska ograničenja.”

“Uglavnom, Discohernia se napokon uozbiljila i nakon zapaženih nastupa na Brijačnici, INmusic Festivalu i na otvaranju Beertije u Zagrebu odlučili su ozbiljno radit na albumu i za početak je odabrana “Promijena stanja”, nastala ‘davne’ 2019. godine, puno prije korone. ali jako dobro ocrtava što nam treba”; javljau iz Discohernie.

Za spot su zaslužni Elena Mikac, Dina Uglešić i Marino Lencović, a za zvuk Discohernia i Hrvoje Štefotić.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X