Discohernia izbacila novi singl ‘Promjena stanja’

Psychedelic breakbeat punkeri Discohernia prenose ‘noise’ kroz intrigantni glazbeni vokabular. Bend je nastao slučajno za potrebe filmskog ostvarenja, a čine ga Aljoša (bubanj), Cak (bass,vokal, 100pedala) i Stipe (truba,vokal) i Beuc (kljave i čudni tonovi) . Bend stimulira herniu s vrstom plesne glazbe (disco), a kroz žestoke ritamske sekcije te psihodeliju kombiniraju trance, funky, jazz, disco relaksacije.

Discohernia ‘Promjena stanja’

Discohernia je počela kao slučajno, kad su se zahuhtavale pripreme za film Antonija Nuića, Život je truba, mada po riječima gurua grupe Caka ..Discohernia je nastala mnogo prije nego što sam se susreo s Tompom krevet do kreveta na fizijatriji zbog povrede leđa, kada smo osnovali band koji će svirati „isčašenu” /fusion psihodeličnu / “plesnu” glazbu koji će se sukladno tome logično zvati Discohernia…a to je bilo kad sam upoznao Mađora na projektu snimanja kultnog filma „Mondo Bobo” gdje sam osim scenografije koja mi je bila glavni zadatak, odglumio i šibicara u jednoj sceni, odsvirao sa Stipom na trubi dosta distorziranih bas dionica koje je kasnije Štef upakirao u soundtrack. Jedna od takvih tema je i ona koja prati scenu kada Bobo /Sven Medvešek/hoda kroz polje suncokreta. Kasnije smo upoznali prijatelje iz grupe Fjodor, Aljošu i Beuca našu psihodeličnu, space frakciju i nastavili druženje ne obazirući se na prostorno vremenska ograničenja.”

“Uglavnom, Discohernia se napokon uozbiljila i nakon zapaženih nastupa na Brijačnici, INmusic Festivalu i na otvaranju Beertije u Zagrebu odlučili su ozbiljno radit na albumu i za početak je odabrana “Promijena stanja”, nastala ‘davne’ 2019. godine, puno prije korone. ali jako dobro ocrtava što nam treba”; javljau iz Discohernie.

Za spot su zaslužni Elena Mikac, Dina Uglešić i Marino Lencović, a za zvuk Discohernia i Hrvoje Štefotić.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X