Diskograf zabranjuje rasističkoj radijskoj emisiji emitiranje glazbe Johnnyja Casha

Universal Music i American Recordings osudili su za nedozvoljeno emitiranje i tražili zabranu svih emitiranja pjesme Toma Pettyja ‘I Won’t Back Down’ u izvedbi Johnnyja Casha na američkom Stormfront Radiju.

Johnny Cash snimljen 1969. (Foto: Wikipedia)
Johnny Cash snimljen 1969. (Foto: Wikipedia)

Stormfront Radio, tjedni show bijelih rasista i nacista na stranici Stormfront prestao je koristiti Cashovu verziju Pettyjeve pjesme “I Won’t Back Down” nakon što je pokrenuta pravna akcija Universal Musica i American Recordingsa.

Diskograf je poslao pismo za hitnim prestankom emitiranja spomenute pjesme kao glazbene podloge i teme Stormfront Radija, kao i kompletnog njenog brisanja iz internetske arhive emisija u kojima se do sada koristila i koje su dostupne javnosti. Universal Music i American Recordings navode kako je riječ o nezakonitom korištenju.

Pismo upozorenja i zahtjeva za prestankom emitiranja bilo je poslano 6. rujna ove godine, nakon čega je Patrick Slattery , voditelj Stormfront Radija imao izljev bijesa u eter izjavivši: “Ovi Židovi nas pokušavaju ugasiti na svaki mogući način. Koga još zanima glazba u pozadini, uistinu? Glazbena industrija je industrija kojom oni (Židovi) vladaju još od Tin Pan Alleya. Vladaju i današnjom glazbenom industrijom, to je sigurno.”

“Ne postoje dvije strane. Ne postoje ‘pristojni’ i ‘fini’ nacisti i mi nećemo tolerirati niti jednoj takvoj grupi koristiti očevu glazbu u njihove svrhe”, izjavila je Rosanne Cash ispred cijele obitelji za američki Rolling Stone povodom toga.

Obitelj Cash također se zbgo slične situacije oglasila i ovog ljeta.

“Zlo nam je od takvih organizacija. Svakome tko tvrdi da je iznad ostalih ljudskih bića i svakome tko vjeruje u rasnu i religijsku hijerarhiju poručujemo: mi nismo kao vi. Naš otac, kao osoba, ikona i simbol nije vaš. Zahtijevamo da se ime Cash drži podalje od svake destruktivne i mrzilačke ideologije. Mi biramo ljubav”, bila je službena izjava obitelji Cash i u kolovozu nakon što su kamere snimile neke od bijelih rasista u Charlottesvilleu kako nose majice s likom Johnnyja Casha.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X