Diskograf zabranjuje rasističkoj radijskoj emisiji emitiranje glazbe Johnnyja Casha

Universal Music i American Recordings osudili su za nedozvoljeno emitiranje i tražili zabranu svih emitiranja pjesme Toma Pettyja ‘I Won’t Back Down’ u izvedbi Johnnyja Casha na američkom Stormfront Radiju.

Johnny Cash snimljen 1969. (Foto: Wikipedia)
Johnny Cash snimljen 1969. (Foto: Wikipedia)

Stormfront Radio, tjedni show bijelih rasista i nacista na stranici Stormfront prestao je koristiti Cashovu verziju Pettyjeve pjesme “I Won’t Back Down” nakon što je pokrenuta pravna akcija Universal Musica i American Recordingsa.

Diskograf je poslao pismo za hitnim prestankom emitiranja spomenute pjesme kao glazbene podloge i teme Stormfront Radija, kao i kompletnog njenog brisanja iz internetske arhive emisija u kojima se do sada koristila i koje su dostupne javnosti. Universal Music i American Recordings navode kako je riječ o nezakonitom korištenju.

Pismo upozorenja i zahtjeva za prestankom emitiranja bilo je poslano 6. rujna ove godine, nakon čega je Patrick Slattery , voditelj Stormfront Radija imao izljev bijesa u eter izjavivši: “Ovi Židovi nas pokušavaju ugasiti na svaki mogući način. Koga još zanima glazba u pozadini, uistinu? Glazbena industrija je industrija kojom oni (Židovi) vladaju još od Tin Pan Alleya. Vladaju i današnjom glazbenom industrijom, to je sigurno.”

“Ne postoje dvije strane. Ne postoje ‘pristojni’ i ‘fini’ nacisti i mi nećemo tolerirati niti jednoj takvoj grupi koristiti očevu glazbu u njihove svrhe”, izjavila je Rosanne Cash ispred cijele obitelji za američki Rolling Stone povodom toga.

Obitelj Cash također se zbgo slične situacije oglasila i ovog ljeta.

“Zlo nam je od takvih organizacija. Svakome tko tvrdi da je iznad ostalih ljudskih bića i svakome tko vjeruje u rasnu i religijsku hijerarhiju poručujemo: mi nismo kao vi. Naš otac, kao osoba, ikona i simbol nije vaš. Zahtijevamo da se ime Cash drži podalje od svake destruktivne i mrzilačke ideologije. Mi biramo ljubav”, bila je službena izjava obitelji Cash i u kolovozu nakon što su kamere snimile neke od bijelih rasista u Charlottesvilleu kako nose majice s likom Johnnyja Casha.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X