Disney je htio ukloniti psovke iz filma ‘The Beatles: Get Back’, ali je bend odbio

Peter Jackson je rekao da Ringo Starr, Paul McCartney i Olivia Harrison nisu dozvolili tu vrstu cenzure.

‘The Beatles: Get Back’

Redateljev trodijelni film prikazuje snimanje studijskog albuma “Let It Be” The Beatlesa i u cijelosti prikazuje njihov posljednji koncert na londonskom krovu u ulici Savile Row.

U razgovoru za NME, Jackson se prisjetio prvih reakcija Starra i McCartneyja na dokumentarac, koji, na redateljevo iznenađenje, nisu tražili nikakve izmjene.

“Kad su vidjeli gotovu stvar, očekivao sam bilješke tj. zahtjeve za izmjene”, rekao je Jackson. “Bilo bi normalno da dobijete poruku koja kaže: ‘Oh, taj dio gdje ja to kažem – možete li to izrezati?’ Ili ‘možete li skratiti razgovor tamo?’ I nisam dobio niti jednu poruku. Niti jedan zahtjev da se bilo što učini.”

Jackson je opisao kako je “istinit” aspekt bio vrlo važan za bend, koji je, zajedno s bivšom suprugom Georgea Harrisona, Oliviom, odbio Disneyjeve prijedloge da se uklone sve psovke.

“Paul ga opisuje kao vrlo sirov”, dodao je Jackson i nastavio: “Rekao mi je: ‘To je vrlo točan prikaz kakvi smo tada bili.’ Ringo je rekao: ‘To je istina.’ Važna im je istinitost toga. Ne žele bjelilo. Ne žele da se dezinficira.”

O Disneyevim zahtjevima da se film ipak pročisti, Jackson je rekao: “Disney je htio ukloniti sve psovke, a Ringo, Paul i Olivia su rekli: ‘Tako smo razgovarali. Tako želimo da nas svijet vidi.’”

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X