Dokumentarac ‘Grandpa Guru’ o frontmenu Kultur Shocka snima se u SAD-u

Film eklektičnim ritmom prikazuje duhovno putovanje jednog izuzetnog i osebujnog glazbenika – Srđana Gine Jevđevića – koji se u dalekoj Americi proslavio svojim jedinstvenim glazbenim stilom.

Grandpa Guru (foto: Raw Syndicate)

Nakon snimanja u Zagrebu, Puli, Rijeci i Sarajevu, u srijedu 2. studenog, 2022. započelo je snimanje dugometražnog igranog filma „Gradpa Guru“ scenarista/producenta Sanjina Hasanefendića i scenarista/redatelja Silvija Mirošničenka – u čak pet gradova u Sjedinjenim Američkim Državama: Seattleu, New Yorku, Philadephiji, San Francsicu i Los Angelesu.

Phil Alden Robinson, redatelj “Field of Dreams” s Kevinom Costnerom, Jello Biafra (legendarni punk bend Dead Kennedys) Krist Novoselic (Nirvana), Billy Gould (iz benda Faith No More), Joan Baez, Jack Endino (glazbeni producent), Wilson Milam, kazališni redatelj nominiran za Tony Award, Robin Lynn Smith (kazališna redateljica) samo su neka od svjetski poznatih umjetničkih imena koji sudjeluju u snimanju portretnog dokumentarca „Grandpa Guru“ u produkciji Sanjina Hasanefendića, Udruge za razvoj kulture „Točka kulture“ iz Zagreba i manjinskoj koprodukciji s BiH (produkcija „SCENA“ koproducentice Amire Kudumović iz Sarajeva)

“Grandpa Guru” eklektičnim ritmom prikazuje duhovno putovanje jednog izuzetnog i osebujnog glazbenika – Srđana Gine Jevđevića (bend Kultur Shock) – koji se u dalekoj Americi proslavio svojim jedinstvenim glazbenim stilom.

Ginu je životni put iz zaraćenog Sarajeva doveo u Seattleu SAD, gdje je postao aktivnim sudionikom samog kraja povijesno značajne „grunge“ glazbene scene s Kristom Novoselicem (Nirvana)’ kao i Jello Biafra (Dead Kennedys) koji ga potiču da osnuje svoj Balkan music punk sastav ‘Kultur Shock.

Kultur Shock je u vrlo kratkom vremenu uspio zauzeti visoku glazbenu poziciju u svijetu i regiji svojim osebujnim prepoznatljivim stilom sastavljenim od miksa glazbenih žanrova kao što su rock, metal i punk i balkanski folk dok iza instrumenata stoje Bosanac, Hrvat, Bugarin, Amerikanka i Japanac.

„Grandpa Guru“ razvijen je na prestižnoj međunarodnoj radionici dokumentarnog filma EURODOC, a podržan je za razvoj projekta i proizvodnju od strane Hrvatskog audiovizualnog centra – HAVC, Fondacije za kinematografiju Sarajevo i Ministarstva kulture Kantona Sarajevo u Bosni i Hercegovini.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X