Dolly Parton dvaput odbila Orden slobode, najvišu civilnu čast koju dodjeljuje predsjednik SAD-a

Dakako oba puta joj je medalju ponudio Donald Trump. Dolly Parton ga je odbila svaki put. No slični ishod mogao bi se dogoditi i Bidenu.

Dolly Parton (Foto: Wikipedia)

Unatoč tome što je spasila život djevojčice, snažno podupirala pokret Black Lives Matter i financirala Covid-19 cjepivo, ikona country glazbe Dolly Parton nekako je i dalje bez predsjedničke Medalje slobode, najviše civilne časti u Sjedinjenim Američkim državama. Ali to nije zato što Bijela kuća nije primijetila njezino veliko srce i filantropski duh.

Administracija Donalda Trumpa zapravo joj je pokušala odati najvišu civilnu čast ne jednom, već dva puta – međutim, Parton ga je odbila oba puta.

Legendarna pjevačica evergrina “Jolene” otkrila je tu vijest u emisiji The Today u ponedjeljak, napominjući da je njezina odluka da dva puta odbije predsjedničku medalju imala više veze s lošim tempiranjem nego politikom. “Nisam to mogla prihvatiti jer je moj suprug bio bolestan, a zatim su me ponovno pitali o tome, ali nisam htjela putovati zbog Covida”, objasnila je Parton.

Čak i da su se zvijezde poravnale, Parton je rekla da ne misli da je vrijedna takvog priznanja. “Ne radim za te nagrade… Bilo bi lijepo, ali nisam sigurna da to uopće zaslužujem”, primijetila je 75-godišnjakinja; “Ali lijep je kompliment za ljude koji misle da bih to mogla zaslužiti.”

Pa, zašto skromna kraljica Nashvillea čini sva ta dobra djela? “Sretna sam što sve što radim može pomoći nekome drugome, a kad sam donirala novac u fond istraživanja Covid cjepiva, samo sam željela da posluži nečemu korisnom”, prethodno je rekla za Today.

Prema Parton, predsjednik Joe Biden od tada ju je pozvao da razgovara o istoj predsjedničkoj medalji, ali ona je oprezna u vezi te igre političkih favorita, no odbijenicu bi mogao dobiti i Biden sudeći po njenom odgovoru: “Sad se osjećam ako je prihvatim da ispada da se bavim politikom, pa nisam sigurna da ću je prihvatiti.”

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X