Nerođena beba snimila debitanski album

Biosonic MIDI tehnologija pretočila je djetetove pokrete unutar maternice u zvuk.

Fetus snimljen ultrazvukom

Glazbenici desetljećima snimaju glazbu s posebnom namjerom da pomažu razvoju djeteta u maternici. Sad su uloge okrenule: nerođena beba snimila je svoj album prvijenac, vjerojatno za uživanje odraslih ljudi.

Nerođena beba, koja se zove Luca Yupanqui, uskoro će postati dijete basistice Elizabeth Hart iz Psychic Illsa i Ivána Diaza Mathéa, suradnika Leeja ‘Scratch’ Perryja. Yupanqui je pjesme na svom albumu stvorila koristeći biozvučnu (biosonic) MIDI tehnologiju koja je njezine pokrete u majčinom trbuhu pretočila u zvuk. MIDI uređaj zakačen za trbuh Hartove, zabilježio je vibracije koje je stvorio Yupanqui i prepisao ih u Mathéaove sintisajzere. U pitanju je meditativni proces koji se odvijao tijekom pet sati dugih sesija.

Hart i Mathé su zatim uredili i pomiješali rezultate tih sesija pokušavajući poštivati ​​Yupanquiinu glazbenu autonomiju kako bi omogućili da njezina poruka postoji i u neobrađenom obliku. Dobivena zbirka pjesama prigodno je nazvana “Sounds of the Unborn”, a trebala bi izaći 2. travnja u izdanju Sacred Bones.

Ako nemate pojma kakvu bi glazbu mogla sastaviti nerođena beba, poslušajte “V4.3 pt. 2”, glavni singl sa “Sounds of the Unborn” albuma. To je sablasna kolekcija odjekujućih zvučnih sinteza, zvona i grmljavinskog basa. Sve se održava zajedno s elektroničkim pulsom, vjerojatno točnom preslikom Yupanquiinih stvarnih otkucaja srca.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X