DORF na turneji – Dresden, Beograd, Vinkovci i Skopje

Nakon uvijek zanimljivog ljeta i novih druženja (Ilok, Tuzla…), DORF odlazi premijerno u Njemačku i to – u Dresden. Kao dio projekta Music without borders, u Dresdenu je 25. rujna organizirana i BalkanMusikDokuNacht, te je to prvo pravo predstavljanje festivala u Njemačkoj.

DORF

Nakon Dresdena tu je po treći put druženje u Beogradu, u klubu Grad, zakazano je za 6. i 7. listopada. Prvi dan predstavlja se premijerno beogradskoj publici knjige „Sedma republika“ Ante Perkovića i „Hrvatski gen“ Velimira Grgića, a dan poslije su na redu projekcije filmova (također BG-premijere) „Crossovers“ i „Prašina svakodnevnog života“. Ulaz je slobodan, početak u 20:00 sati.

Dvojac Perković-Grgić u povratku dolazi i u Vinkovce, gdje će 07. listopada u caffe-baru Walkow predstaviti vinkovačkoj publici premijerno svoja prošlogodišnja izdanja. Pozvani su sve ljubitelje on-line i pisane riječi na zabavno druženje sa ova dva sjajna autora. Početak je u 21:00, a ulaz slobodan.

DORF priprema i gostovanje u Skopju, na 10. Cinedays festivalu (15.-25.11.2012.). U selekciji muzičkih dokumentaraca, osim 6 filmova sa ovogodišnjeg DORF-a, biti će prikazan film „Shut up and play hits“, regionalna premijera filma o sjajnim LCD Soundsystem, te makedonska premijera filma „Crossovers“, koju će pratiti i tribina na temu EU fondovi u kulturi.

Organizirane su i 2 filmske radionice koje će Udruga RARE organizirati u Vinkovcima do kraja godine, u suradnji sa Društvom Naša djeca Vinkovci.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X