Jesenski program galerije Lauba

Sljedećih mjeseci zagrebačka galerija Lauba donosi šarenilo radionica, projekata, radova u novom postavu te mnogih drugih ‘laubastičnih’ sadržaja.

Galerija Lauba kreće s novom sezonim i novim aktivnostima

Novi postav

S krajem ljeta dolazi i promjena Nestalnog postava Zbirke Filip Trade. Sve hladnije dane provedite u ugodnom ambijentu Ringišpila #9 koji će vas povesti u šaroliki sastav starih i novih radova u Kući za ljude i umjetnost.

Character Design

Pokreće se nova radionica za sve ljubitelje svega imaginarnog, od zmajeva do zlatnih ribica, te osobito one bujne mašte koji žele stvoriti vlastite likove. U čuda dizajniranja likova zainteresirane će u listopadu uvesti Marko Prpić Zets, član Boonar studija.  Radionica se plaća te su za sudjelovanje potrebne predbilježbe. Sve informacije na službenoj strani Laube.

Stop animacija

Mlada umjetnica i animatorica Ivana Jurić demonstrirat  će vještinu izrade animiranog filma na radionici stop animacije. Osim teorijskog djela o svim elementima, zainteresirani će imati priliku oživjeti svoju vlastitu kreaciju. Od početnih ideja i skica, pa sve do obrade slike i zvuka. Radionica počinje 22. listopada.

Jukebox

Lauba je pozornica. Skulptura svira. Plesačice plešu, a posjetitelji biraju glazbu. Predstavit će se novi plesni projekt Ksenije Zec i Saše Božića u izvedbi Petre Hrašćanec i Nikoline Bujas Pristaš. Od 21. rujna u Kući Lauba nudi jedinstveni spoj umjetnosti i performansa i za sudionike i promatrače. Premijere su zakazane za 21. i 22. rujna.

Coworking

Jednom je netko usred radnog vremena sjedio u skučenom uredu, bez trunka inspiracije, te razmišljao kako bi bilo raditi negdje u kreativnom okruženju ugodnog ambijenta… Upravo je ta ideja zaživjela je i u Laubi. Odsad možete iznajmiti dio Laube i uživati u osjećaju koji prati promjenu okoline, da se priča o produktivnosti.

Laubica

Roditelji  svake subote mogu dovesti djecu u Kuću Lauba na besplatnu jednosatnu edukativnu radionicu. Roditeljima će biti omogućeno slobodno vrijeme za razgledavanje, dok će djeca smisleno provesti vrijeme sa stručnim edukativnim timom. Prikladno za djecu od 5 do 12 godina. Mlađa djeca mogu sudjelovati uz prisustvo roditelja. Prijave nisu potrebne,  Laubica traje subotom jedan sat s početkom u 15 sati.

Volonterstvo

Studenti i svima koji se tako osjećaju pruža se mogućnost da se tri mjeseca besplatno motaju po Laubi te uz to upoznaju suvremenu umjetnost kao i umjetnike.  Prijave  do 22. rujna.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X