Jesenski program galerije Lauba

Sljedećih mjeseci zagrebačka galerija Lauba donosi šarenilo radionica, projekata, radova u novom postavu te mnogih drugih ‘laubastičnih’ sadržaja.

Galerija Lauba kreće s novom sezonim i novim aktivnostima

Novi postav

S krajem ljeta dolazi i promjena Nestalnog postava Zbirke Filip Trade. Sve hladnije dane provedite u ugodnom ambijentu Ringišpila #9 koji će vas povesti u šaroliki sastav starih i novih radova u Kući za ljude i umjetnost.

Character Design

Pokreće se nova radionica za sve ljubitelje svega imaginarnog, od zmajeva do zlatnih ribica, te osobito one bujne mašte koji žele stvoriti vlastite likove. U čuda dizajniranja likova zainteresirane će u listopadu uvesti Marko Prpić Zets, član Boonar studija.  Radionica se plaća te su za sudjelovanje potrebne predbilježbe. Sve informacije na službenoj strani Laube.

Stop animacija

Mlada umjetnica i animatorica Ivana Jurić demonstrirat  će vještinu izrade animiranog filma na radionici stop animacije. Osim teorijskog djela o svim elementima, zainteresirani će imati priliku oživjeti svoju vlastitu kreaciju. Od početnih ideja i skica, pa sve do obrade slike i zvuka. Radionica počinje 22. listopada.

Jukebox

Lauba je pozornica. Skulptura svira. Plesačice plešu, a posjetitelji biraju glazbu. Predstavit će se novi plesni projekt Ksenije Zec i Saše Božića u izvedbi Petre Hrašćanec i Nikoline Bujas Pristaš. Od 21. rujna u Kući Lauba nudi jedinstveni spoj umjetnosti i performansa i za sudionike i promatrače. Premijere su zakazane za 21. i 22. rujna.

Coworking

Jednom je netko usred radnog vremena sjedio u skučenom uredu, bez trunka inspiracije, te razmišljao kako bi bilo raditi negdje u kreativnom okruženju ugodnog ambijenta… Upravo je ta ideja zaživjela je i u Laubi. Odsad možete iznajmiti dio Laube i uživati u osjećaju koji prati promjenu okoline, da se priča o produktivnosti.

Laubica

Roditelji  svake subote mogu dovesti djecu u Kuću Lauba na besplatnu jednosatnu edukativnu radionicu. Roditeljima će biti omogućeno slobodno vrijeme za razgledavanje, dok će djeca smisleno provesti vrijeme sa stručnim edukativnim timom. Prikladno za djecu od 5 do 12 godina. Mlađa djeca mogu sudjelovati uz prisustvo roditelja. Prijave nisu potrebne,  Laubica traje subotom jedan sat s početkom u 15 sati.

Volonterstvo

Studenti i svima koji se tako osjećaju pruža se mogućnost da se tri mjeseca besplatno motaju po Laubi te uz to upoznaju suvremenu umjetnost kao i umjetnike.  Prijave  do 22. rujna.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X